Am avut un chirias care nu a platit intretinerea de mai multa vreme si am ramas cu un debit substantial, fara posibilitatea recuperarii de la fostul chirias. Mentionez ca este vina mea ca nu am urmarit plata cheltuielilor de intretinere deoarece nu primeam chirie (Contract de comodat). #-o
Intrebare:
Exista, legal, termen de prescriptie a sumelor sau a unei parti din acestea, in conditiile in care sunt in stadiu de discutii amiabile cu reprezentantii asociatiei ( nu am ajuns inca in instanta) ? :(
Nu exista nici un termen de prescriptie a debitelor catre asociatia de proprietari.
Institutia prescriptiei se refera doar la dreptul de actiune si nu la debit.
In cazul asociatiilor de proprietari,numai instanta de judecata se poate pronunta asupra eventualei prescriptii a dreptului de a executa
In cazul dv- avand in vedere debitul substantial ,negociati angajament de plata cu asociatia de proprietari
Daca actiunea asociatiei de proprietari a inceput in 2013,instanta nu a putut analiza actiunea,documentele din dosar,declaratiile partilor,astfel incat sa fi dispus hotarare ?
Daca restantele sunt din 2008,si acestea nu au fost achitate de catre proprietar,asociatia de proprietari in temeiul disp L nr 230/2007 art 49 are dreptul sa aplice penalitati
Posibil ca asociatia de proprietari ,pentru perioada de cand a introdus actiunea pana la pronuntare sa solicite actualizarea debitului
Incercati negocierea in vederea incheierii de angajament de plata cu asociatia de proprietari,ceea ce ar duce la suspendarea judecatii cauzei
Succes !