avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate StoianIonutDaniel

Activitate StoianIonutDaniel

Buna ziua.
Firma de cablu si-a trimis un reprezentant sa ne incheie un contract. L-au gasit acasa pe concubinul mamei mele care nu avea domiciliul la acea adresa, mai exact nu avea nici o legatura cu acea adresa si implicit nu avea drept de semnatura peste proprietar. Cei de la firma l-au convins sa semneze acel contract cu datele lui din buletin dar pe adresa mamei adica a proprietarului. Dupa un timp pentru neplata am fost instiintati ca acel contract a fost reziliat si avem o datorie de x lei. In caz de neplata vor actiona pe cel ce a semnat contractul in judecata. Suma restanta a fost platita fara a se reinnoi contractul. Crezand ca nu mai avem nici o datorie fata de ei si nefiind instiintati de vreo reinnoire de contract sau suma restanta nu le-am mai calcat pragul firmei.
Acum dupa aproximativ 1 an, am aflat ca in baza lor de date figuram cu un contract activ si ca avem de platit o x suma. Intrebarile mele sunt:
1. au dreptul de a reinnoi un contract reziliat in prealabil fara a anunta proprietarul adresei si implicit semnatarul contractului.
2. pot sa factureze un serviciu pe care ei nu l-au realizat in tot acest timp si nici nu au informat proprietarul.
3. in caz de proces pot sa le cer stergerea datoriei pe motiv ca acel contract a fost reziliat de ei cu acordul partilor dar un al doilea contract ulterior nu a fost semnat de nimeni.
Cu respect