avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta firma cablu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta firma cablu

Buna ziua.
Firma de cablu si-a trimis un reprezentant sa ne incheie un contract. L-au gasit acasa pe concubinul mamei mele care nu avea domiciliul la acea adresa, mai exact nu avea nici o legatura cu acea adresa si implicit nu avea drept de semnatura peste proprietar. Cei de la firma l-au convins sa semneze acel contract cu datele lui din buletin dar pe adresa mamei adica a proprietarului. Dupa un timp pentru neplata am fost instiintati ca acel contract a fost reziliat si avem o datorie de x lei. In caz de neplata vor actiona pe cel ce a semnat contractul in judecata. Suma restanta a fost platita fara a se reinnoi contractul. Crezand ca nu mai avem nici o datorie fata de ei si nefiind instiintati de vreo reinnoire de contract sau suma restanta nu le-am mai calcat pragul firmei.
Acum dupa aproximativ 1 an, am aflat ca in baza lor de date figuram cu un contract activ si ca avem de platit o x suma. Intrebarile mele sunt:
1. au dreptul de a reinnoi un contract reziliat in prealabil fara a anunta proprietarul adresei si implicit semnatarul contractului.
2. pot sa factureze un serviciu pe care ei nu l-au realizat in tot acest timp si nici nu au informat proprietarul.
3. in caz de proces pot sa le cer stergerea datoriei pe motiv ca acel contract a fost reziliat de ei cu acordul partilor dar un al doilea contract ulterior nu a fost semnat de nimeni.
Cu respect
Un contract reziliat nu mai poate produce efecte juridice deci implicit nu mai poate fi reinnoit. Daca nici nu ati semnat niciun nou contract, nici nu ati beneficiat de vreun serviciu oferit de dansii, trimiteti-le o notificare prin care se le comunicati ca nu aveti niciun debit restant fata de societatea de cablu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata de catre o firma cu care nu am incheiat un contract roxana_n roxana_n Buna ziua, am primit saptamana aceasta o somatie de plata de la firma X (nu stiu daca am voie sa mentionez numele), va informez ca nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)
Restanta plata abonament firma cablu tv- abonament prelungit abuziv miky89 miky89 Buna ziua, In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)