avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... somatie de plata de catre o firma cu care nu am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

somatie de plata de catre o firma cu care nu am incheiat un contract

Buna ziua,
am primit saptamana aceasta o somatie de plata de la firma X (nu stiu daca am voie sa mentionez numele), va informez ca nu am semnat niciun contract cu ei. I-am contactat telefonic si mi-au spus ca au preluat firma Y cu care aveam contract pt furnizarea de internet. Nu am fost anuntata de acest lucru, eu platind in continuare la firma Y. Acum 2 ani sau chiar mai putin, am mai primit o astfel de somatie, i-am contactat si atunci si le-am zis ca eu primesc in continuare servicii de la firma Y. Au venit sa taie cablu care oricum nu mai era instalat, eu vorbind cu cei de la firma Y care au venit si au schimbat cablul. Totul se rezolvase atunci...doar verbal.
Acum aceeasi problema. Intrebarea mea este: cum pot avea o datorie catre o firma cu care nu am incheiat niciun contract,nu am semnat nici un act,nu m-au anuntat ca sunt "client" etc , pe cand eu nu am reziliat contractul cu firma Y ca sa ma preia firma X. Tot ce mi-au spus a fost ca datoria reprezinta datoria cu care s-au incarcat cand au preluat firma Y; si nici nu sunt obligati sa anunte ca au preluat firma Y, nici ca au un contract cu mine. Decand o firma face un contract fara sa anunte cealalta parte? nu trebuia oare si semnatura sau acordul meu?
Mi s-a raspuns ca acestea sunt lucruri care mi se par doar mie ar fi normale, caci contractul are alte clauze?
Ce pot face in acest caz? Am fost instiintata prin aceasta somatie ca termenul de plata e pana la 25.09.2011 ,in caz de neplata dupa aceasta data mi se va deschide proces civil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 15:30, 23 Septembrie 2011
Daca au cesionat / au preluat firma, pot proceda la stingerea datoriilor pe cale amiabila, ori cu ajutorul instantei.
multumesc pt raspuns
adica pana la urma trebuie sa platesc aceasta datorie?.....care nu stiu de unde rezulta pt ca eu nu am avut datorii fata de firma respectiva
Salut , daca nu aveti datorii catre Y nu aveti ce sa mai platiti . E posibil ca X sa va dea in judecata dar eu zic ca-i castigati , n-ar fi rau sa luati un avocat .Din cate stiu eu cei care au preluat firma erau obligati sa -si notifice patenerii contractuali de aceasta.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract rds in cazul schimbarii domiciliului in alt judet ContSters194735 ContSters194735 Am mai postat o data acest mesaj, din pacate nu mi-a raspuns nimeni. Va rog sa-mi dati un sfat, este urgent...Ce sa fac ca sa mi se rezilieze contractul cablu ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Contract terminat, emitere in continuare facturi lucian19821 lucian19821 Buna ziua, am o problema cu un operator de cablu, care imi emite in continuare facturi, chiar daca eu am incetat contractul cu ei. Ce pot sa fac? (vezi toată discuția)