avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema firma internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema firma internet

Buna seara,

In primul rand nu stiu daca scriu unde trebuie, deci imi cer scuze anticipat. Am si eu o mica problema, am avut pana acum contract cu o firma de net din cartier si acum am reziliat contractul cu deoarece vreau sa ma mut la altii si aici intervine problema. Cablul de net este al meu, eu il vreau inapoi. Eu stau la curte si ca sa iau cablul trebuie sa ma urc pe stalp sa il scot din casuta. I-am sunat sa mi-l dea jos si au spus ca din moment ce am reziliat contractul cu ei nu este problema lor, dar daca este in cutia lor eu am voie sa umblu? Nu vreau sa ma trezesc ca ma acuza pe urma ca am umblat si le-am stricat ceva, si sincer nu m-i se pare normal ca sa umblu eu in treburile lor. Va rog un pic de ajutor.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:01, 30 Aprilie 2014
Le faceti o notificare scrisa prin care ii anuntati despre rezilierea contractului si ca doriti debransarea din casuta lor si recuperarea cablului care va apartine.
Le dati un termen de 5 zile ptr debransare si in anuntati ca in cazul in care in termenul solicitat nu raspund solicitarii dvs. o veti face prin mijloace proprii si ca nu veti raspunde ptr eventualele pagube.
Eu deja am vorbit cu ei si le-am spus lucrurile astea, dar ei au spus sa ma descurc singur. Sunt curios, este datoria mea sa imi recuperez cablul sau a lor? Pot sa le fac o reclamatie?
Puteti sa ii amenintati si cu o reclamatie la OPC.
Vorbele sint vorbe si ce e scris ramine scris.
Daca ei v-au spus verbal sa faceti ce doriti va puteti pomeni cu vreo sesizare la politie ptr distrugere. Asa ca cel mai indicat este sa ii informati scris ca doriti sa recuperati cablul care va apartine si le solicitati debransarea din casuta unde prins. Daca nu o fac in termenul solicitat il deconectati singur daca aveti posibilitatea si va descurcati iar daca taiati si vreun cablu vecin nu-i problema, doar i-ati anuntat!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplica in cazul acestui contract? EllaD EllaD Buna seara, In apartamentul in care sunt chirias am tras internet. Acum proprietarul vrea cablul scos din casa pe motiv ca firma respectiva a facut un abuz ... (vezi toată discuția)
Debransare aadriana aadriana Am fost azi sa ma debransez partial si mi s-a spus ca nu se mai poate.Atunci am spus ca vreau debransarea totala si mi-au dat o hartie cu ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)