avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate LEne

Activitate LEne

Sunt implicat intr-un caz de persoana care sufera de Dementa Senila Alzheimer (diagnostic pus de IML) si de care eu cu sotia mea avem grija inca din decembrie 2012. Am urmat toate procedurile legale pentru a incheia un contract de intretinere cu dreptul de uzufruct viager.
Dupa toate demersurile, certificat de la IML, ancheta Procuratura, punere sub interdictie, instituire tutore, am ajuns la punctul in care Autoritatea Tutelara a Primariei Sectorului 3 a refuzat cererea pentru incheierea actului. Asta pentru legea este interpretabila din ce am studiat si nu specifica faptul ca instanta tutelara are obligatia sa asiste batranii aflati in incapacitate psihica la incheierea
unor asemenea contracte ci doar persoanele varstnice. (Legea 17/2000).
As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata, (poate in Instanta?) pentru ca aceasta persoana are nevoie de ingrijire permanenta, asa cum se specifica si in Hotararea Judecatoreasca, iar cei de la Primarie ignora acest aspect!
De specificat ca la sectorul 4 se accepta astfel de cereri dupa o ancheta , ei considerand ca este in interesul batranului sa fie ingrijit de o familie tanara, in schimb cei de la sectorul 3 considera exact invers, ca NU este in intrresul bolnavului.
Va miltumesc