avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate Darius_D

Activitate Darius_D

Dar despre perimarea executarii?
Multumesc pentru raspuns.

Ce inseamna lipsa oricaror acte de executare in perioada mai 2011 - iunie 2012? Nu cumva perimare?
La fel si perioada februarie 2013 - octombrie 2013? In 29 noiembrie 2013 (ieri) a introdus un proces verbal datat cu iulie 2013. De maram a venit la domiciliul meu...Cu scopul? Pentru? Este cumva act de executare?!

Nu am pregatire juridica, dar cesiunea de creanta transmite cesionarului creanta precum si garantiile. Calitatea de titlu executoriu o are contractul de credit. Cesiunea de creanta nu este contract de credit sau...? Nu s-a cesionat contractul.

Am contractul prin care s-a cesionat. E un format general care cuprinde o anexa cu un pomelnic nesfarsit de debitori.

Multumesc.
Buna ziua,

Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu.
In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am achitat ratele la timp pana in luna noiembrie 2008. Din pacate la sfarsitul anului 2008 mi-am pierdut locul de munca si nu am mai avut posibilitatea sa rambursez.

In 30 iunie 2009 cei de la BANCA a cesionat datoria catre o FIRMA DE RECUPERARE. Am dialogat cu cei de la FIRMA DE RECUPERARE, insa de fiecare data le spuneam ca nu am posibilitate sa platesc decat daca imi voi gasi un loc de munca si in plus mentionam ca nu-i recunosc ca si creditori. Telefoanele si corespondenta cu aceasta firma de recuperare au continuat pana la sfasitul anului 2010.

In februarie 2011, firma de recuperare a investit cu formula executorie contractul de credit. La scurt timp am primit si somatie de la un BEJ. Informarile despre acte executionale au continuat pana in luna mai 2011. In perioada mai 2011 - iunie 2012 nu s-a mai intamplat nimic.

In 26 iunie 2012 am primit o noua adresa de la acelasi executor judecatoresc prin care eram informat ca s-a procedat la infiintarea de popriri asupra conturilor pe care le detin la banci. E adevarat, am deschise conturi la doua banci, insa nu am mai rulat bani de foarte mult timp prin ele.
In 26 iulie 2012 m-am prezentat la biroul executorului judecatoresc si am solicitat o copie dupa dosar. Din dosar reiese clar ca sunt perioade lungi de timp in care noul creditor (FIRMA DE RECUPERARE) pe care eu nu l-am recunoscut sub nici o forma nu a mai efectuat nici un demers in vederea continuarii executarii (mai 2011 - iunie 2012), executorul autosesizandu-se din oficiu ca sa trimita acele popriri. De fapt, FIRMA DE RECUPERARE nu a staruit in executarea mea silita chiar de la inceputul anului 2011 (luna februarie 2011)... La dosar nu exista nici o solictare scrisa a FIRMEI DE RECUPERARE in afara cererii de incepere a executarii.
In 22 noiembrie 2013 am mai primit o adresa de la BEJ prin care eram anuntat ca s-au solicitat noi popriri. La fel ca mai inainte, in toata perioada scursa nu au mai existat alte solicitari ale FIRMEI DE RECUPERARE de a se starui in executarea silita. In 28 noiembrie 2013, insotit de avocat m-am prezentat la sediul BEJ pentru a solicita inca o copie a dosarului de executare, de data aceasta numerotata. Cand a auzit ce dorim, a dat din colt in colt, a scos dosarul din dulap dar nu a dorit sa ne permita nici macar sa-l consultam. Ne-a comunicat sa lasam o cerere si sa revenim a doua zi ca sa o ridicam. Zis si facut, iar in 29 noiembrie 2013 ne-am prezentat sa luam copia dosarului. Sigur, toate filele numerotate, proces verbal intocmit. Modul de prezentare, ireprosabil.
Evident ca au mai aparut acte fata de vizita mea din iulie 2012: solicitari catre ITM si raspunsul institutiei referitor la persoana mea. Acestea au fost efectuate in octombrie 2012, februarie 2013 si 16 octombrie 2013 (cel putin 7 luni intre ultimele doua). Surpriza mare insa, este un proces verbal din 16 iulie 2013, fara martori, fara nici un alt element care sa-i dovedeasca veridicitatea prin care vezi Doamne, BEJ s-a deplasat la domiciliul meu ( ca sa ma mai vada, probabil, pentru ca nu a specificat motivele) si ca nu a gasit pe nimeni acolo. Atat si nimic mai mult. Acest proces verbal a fost „fabricat” repede, repede, probabil in 29 noiembrie 2013, jumatate scris de mana ocupatei angajate BEJ. Scopul: evitarea perimarii. Nici de data aceasta nu am gasit vreun act de staruinta in executare a FIRMEI DE RECUPERARE in afara solicitarii initiale din februarie 2011.

Considerand cele expuse mai sus, exista posibilitatea ca acum sa solicit perimarea executarii silite si implicit desfiintarea sau prescrierea datoriei?
De asemenea, as dori sa stiu cat de legal este un contract de cesiune a creantelor incheiat intre BANCA si FIRMA DE RECUPERARE. Prin cesiunea creantei, care s-a facut la gramada pentru foarte multi debitori se poate transmite si caracterul de titlu executoriu al contractului de credit incheiat cu BANCA? Au dreptul cei de la FIRMA DE RECUPERARE sa investeasca si sa solicite executarea silita fara un proces? Repet, nu am recunoscut si semnat nimic cu firma FIRMA DE RECUPERARE.
Intentionez sa atac in instanta atat excutarea silita cat si contractul de cesiune BANCA – FIRMA DE RECUPERARE.
Ce sanse as avea?

Va multumesc mult.