Buna seara! Avem Asociatie de Proprietari, avem contoare de caldura si contoare de apa calda menajera pentru fiecare apartament si contractul cu Engie( gaze) este incheiat pe numele Asociatie de Proprietari.Nu inteleg de ce trebuie sa se intalneasca proprietarii sa voteze daca trebuie sa dam drumul la caldura si apa menajera iarna, pentru toata scara.Iar pentru cei care opresc coloana principala de apa calda menajera si incalzire( adica centrala comuna ) nu exista o lege sa impiedice acest lucru?Mi se pare ca drepturile mele ca proprietar sunt incalcate( sunt privat sa folosesc utilitatile apartamentului , de exemplu daca vreau sa stau cateva seri in apartamentul meu trebuie sa sun administratorul sa-i cer permisune sa am apa calda si caldura???? Sa decida , apoi sa vina sa dea drumul la caldura si apa???).Unii proprietari vor sa avem apa calda doar vara pentru ca ei considera ca apartamentele sunt de vacanta.Centralele si boilerele pe care le avem acum au costat ceva, si vreau sa beneficiez legal de ceea ce am platit nu sa fac alt deranj si alte cheltuieli suplimentare.Scuze daca nu am fost explicit de la inceput.Multumesc
Buna ziua ! Vin cu aceasta problema si sper sa gasesc rapunsul .Am achizitiinat acum cativa ani o locuinta la mare intr-un Imobil de Locuinte iar cativa dintre proprietari nu vor sa dea drumul la apa calda menajera si incalzire iarna ( avem centrale termice pe gaz comune ), explicand ca acesta este un bloc de vacanta si costurie vor fi mari.Eu personal am deschis apa calda si cea menajera iar unii proprietari o inchid imediat.Cand le-am spus ca nu pot fi privat sa folosesc utilitatile comune mi-au spus ca trbuie sa se faca o intalnire generala a asociatiilor sa se voteze .Precizez ca Administratorul a spus ca nu poate lua o hotarare daca noi nu ne intelegem intre noi.Ce este de facut?Cum se vor impartii cheltuielile daca toate caloriferele vor fi inchise si consumul v-a fi foar pentru mentinerea temperaturii in sistem.Va multumesc.
Nimeni nu a stiut ca puterea instalata este de 8 Kw , propietarul ne-a aratat contoarele pasante a inregistrat consumul,ne-a aratat factura ,ulterior sa ne facem contracte individuale.Precizez ca blocul a functionat ca pensiune apoi dezmembrata in apartamente de locuinte , am cerut proiectul instalatiilor electrice , termice etc.nu exista .Nu stiu cum s-a putut da Receptia Finala pentru bloc de locuinte, fara a se respecta nici macar “bunul simt”Traim intr-o mare “teapa” !!!!! Va multumesc.
Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de energie electrica trebuie incheiat pe Asociatia de Proprietari care trebuie intocmita.Problema este ca puterea totala instalata pana in contoarele pasante este de doar 8 kw ( organizate de santier sau pensiune)insuficienta pentru cele 11 apartamente.Cei de la Enel ne-a spus ca trebuie sa facem supliment de putere pana la 60 kw(transformator ,costuri suplimentate etc.) Este legal ce a facut vanzatorul? Ce pot face ?Va multumesc.