Buna seara! Avem Asociatie de Proprietari, avem contoare de caldura si contoare de apa calda menajera pentru fiecare apartament si contractul cu Engie( gaze) este incheiat pe numele Asociatie de Proprietari.Nu inteleg de ce trebuie sa se intalneasca proprietarii sa voteze daca trebuie sa dam drumul la caldura si apa menajera iarna, pentru toata scara.Iar pentru cei care opresc coloana principala de apa calda menajera si incalzire( adica centrala comuna ) nu exista o lege sa impiedice acest lucru?Mi se pare ca drepturile mele ca proprietar sunt incalcate( sunt privat sa folosesc utilitatile apartamentului , de exemplu daca vreau sa stau cateva seri in apartamentul meu trebuie sa sun administratorul sa-i cer permisune sa am apa calda si caldura???? Sa decida , apoi sa vina sa dea drumul la caldura si apa???).Unii proprietari vor sa avem apa calda doar vara pentru ca ei considera ca apartamentele sunt de vacanta.Centralele si boilerele pe care le avem acum au costat ceva, si vreau sa beneficiez legal de ceea ce am platit nu sa fac alt deranj si alte cheltuieli suplimentare.Scuze daca nu am fost explicit de la inceput.Multumesc
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.
(2) Dacă o hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a preşedintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceştia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevăzute la art. 10 sau, după caz, poate solicita instanţelor judecătoreşti anularea în tot sau în parte a hotărârii/deciziei şi/sau repararea pagubei cauzate.
(3) Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de către preşedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.