avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Vin cu aceasta problema si sper sa gasesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Vin cu aceasta problema si sper sa gasesc rapunsul ...

Buna ziua ! Vin cu aceasta problema si sper sa gasesc rapunsul .Am achizitiinat acum cativa ani o locuinta la mare intr-un Imobil de Locuinte iar cativa dintre proprietari nu vor sa dea drumul la apa calda menajera si incalzire iarna ( avem centrale termice pe gaz comune ), explicand ca acesta este un bloc de vacanta si costurie vor fi mari.Eu personal am deschis apa calda si cea menajera iar unii proprietari o inchid imediat.Cand le-am spus ca nu pot fi privat sa folosesc utilitatile comune mi-au spus ca trbuie sa se faca o intalnire generala a asociatiilor sa se voteze .Precizez ca Administratorul a spus ca nu poate lua o hotarare daca noi nu ne intelegem intre noi.Ce este de facut?Cum se vor impartii cheltuielile daca toate caloriferele vor fi inchise si consumul v-a fi foar pentru mentinerea temperaturii in sistem.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
Erimiaflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Erimiaflorin , utilizator 11:44, 28 Decembrie 2020
Puneti-va inregistratoare pe calorifere si apometre la apa calda. cine consuma plateste. Dar faceti asociatie de proprietari prima data.
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2020
anatiti, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de proprietari?
Nu este necesar intalnirea asociatiilor de proprietari ci numai locatarii din asociatia dv sa hotarasca
Mai aveti varianta sa incheiati contract furnizare utilitati individual sa realizati instalatie separata si veti achita costurile direct la furnizorul d eutilitati
Buna seara! Avem Asociatie de Proprietari, avem contoare de caldura si contoare de apa calda menajera pentru fiecare apartament si contractul cu Engie( gaze) este incheiat pe numele Asociatie de Proprietari.Nu inteleg de ce trebuie sa se intalneasca proprietarii sa voteze daca trebuie sa dam drumul la caldura si apa menajera iarna, pentru toata scara.Iar pentru cei care opresc coloana principala de apa calda menajera si incalzire( adica centrala comuna ) nu exista o lege sa impiedice acest lucru?Mi se pare ca drepturile mele ca proprietar sunt incalcate( sunt privat sa folosesc utilitatile apartamentului , de exemplu daca vreau sa stau cateva seri in apartamentul meu trebuie sa sun administratorul sa-i cer permisune sa am apa calda si caldura???? Sa decida , apoi sa vina sa dea drumul la caldura si apa???).Unii proprietari vor sa avem apa calda doar vara pentru ca ei considera ca apartamentele sunt de vacanta.Centralele si boilerele pe care le avem acum au costat ceva, si vreau sa beneficiez legal de ceea ce am platit nu sa fac alt deranj si alte cheltuieli suplimentare.Scuze daca nu am fost explicit de la inceput.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2020
Erimiaflorin, utilizator
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.
(2) Dacă o hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a preşedintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceştia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevăzute la art. 10 sau, după caz, poate solicita instanţelor judecătoreşti anularea în tot sau în parte a hotărârii/deciziei şi/sau repararea pagubei cauzate.
(3) Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de către preşedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.
Porniți centrală blocului si folositi apa calda si termoficarea fără a aștepta întâlnirea proprietarilor care se va face vara. Nu exista vreo lege care să conditioneze folosirea instalației blocului. Clarificati situația cu Președintele blocului.

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa renunt la energia termica centralizata?, interzicerea accesului la utilitati publice Victor S Victor S Buna seara. Stau la bloc si am ramas singurul apartament fara centrala proprie,iar vecinii vor sa inchida accesul energiei termice centralizate in ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli de intretinere platesc daca am centrala termica de apartament vasilec49 vasilec49 detin apartament de 2 camere si sunt debransat avand centrala proprie de apatament pe luna in curs (facturi octombrie,intretinere afisata in noiembrie) sunt ... (vezi toată discuția)