avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate Gheorghe20132013

Activitate Gheorghe20132013

b) in cazul unor testamente ce protejaza reciproc sotii, singurul testament in vigoare este al *primului decedat, caz in care fratii ultimului supravietuitor impart 100% din avere (intrucat, inteleg, averea ramasa dupa decesul primului sot revine in acest caz exclusiv celui de-al doilea)

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si insist in a rezuma ceea ce am inteles eu, pentru confirmare. In termeni profani eu inteleg ca:
a) in cazul succesiunii fara testament fratii primului decedat primesc 25% (reprezentand jumatate din jumatatea fratelui lor), iar fratii ultimului decedat primesc 75% (reprezentand jumatatea initiala a sotiei plus jumatate din averea sotului prim decedat)
b) in cazul unor testamente ce protejaza reciproc sotii, singurul testament in vigoare este al ultimului supravietuitor, caz in care fratii acestuia impart 100% din avere (intrucat, inteleg, averea ramasa dupa decesul primului sot revine in acest caz exclusiv celui de-al doilea)
Am inteles corect?
Un cuplu fara copii a decedat la interval de o zi unul de altul, din cauze naturale ambii, nu ca urmare a vreunui accident. Ambii au frati. Care este procedura de succesiune? Dar in cazul unor (posibile si probabile) testamente care ii protejaza reciproc (daca moare el primul, casa si bunurile ii raman ei si invers), intervalul de numai o zi intre decese este relevant sau ramane in vigoare testamentul ultimul supravietuitor?
Va multumesc!
(daca nu am explicat foarte pe enteles, va rog sa -mi cereti lamuriri suplimentare).
Va foarte multumesc anticipat!