avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate costetchi1

Activitate costetchi1

multumesc mult de sfat! din cauza asta nu am cautat totusi sa fortez lucrurile
Copilul vrea sa mearga cu mine dar nu sa si stea peste noapte. La telefon nu pot vb cu el pt ca fosta nu imi raspunde dar si lui ii interzice sa imi raspunda! Ultima oara cand am reusit dupa multe tentative de al lua cu mine a fost la sfarsitul lui octombrie anul acesta. Il sperie mama fostei ca nu stiu ce anume i s-ar putea lui intampla daca ramane la mine! Eu l-am intrebat ce ii spune dar dupa cum spunea el, multe lucruri mi se pareau inventate de el, asa ca nu am luat in seama.
ce pasi trebuie sa urmez? sa ma duc la un executor judecatoresc si sa depuyn alta plangere de incalcare a dreptului de vizitare minor din partea mamei?
Răspuns la discuția Parasirea caminului conjugal
da lucreaza, are unde sa se mute cu copilul la parintii ei. din discutiile avute cu ea am intelesca a cerut incredintarea copilului, decaderea din drepturile parintesti ale mamei, si bineinteles divortul.
in primavara acestui an am chemat in judecata fosta concubina cu care am un copil in varsta de 9 ani si 6 luni, pentru a accepta un program de vizitare copil. Mentionez copilul este in intretinerea ei si primeste lunar pensie alimentara stabilita de instanta. La termenele avute in timpul procesului, parata nu s-a prezentat deloc. Am incercat in urma hotararii judecatoresti sa iau copilul la mine conform celor stipulate in hotarare (ora, zi, luna, perioada) dar de fiecare data am fost refuzat nu atat de mult de mama copilului cat de mama acesteia care ii place enorm de mult sa produca scandal. Nu imi sta in caracter de a produce certuri fapt ce m-a facut sa nu mai caut un timp mai lung sa incerc sa iau copilul la mine cautand sa evit astfel de evenimente. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot lua totusi copilul la mine in conformitate cu hotararea judecatoreasca. De asemenea va aduc la cunostinta si faptul ca minoruleste montat (sfatuit/ invatat) sa fie impotriva mea si sa nu isi doreasca sa fie cu mine.
am o cunostinta care este casatorita, are un copil iar sotul ei a inaintat actele de divort. Aceasta locuieste impreuna cu sotul si copilul la parintii sotului. Viata ei a devenit un calvar, scandaluri, certuri permanente cu socrii si sora sotului. Nu stie cum ar fi mai bine sa procedeze. Ea doreste sa plece din casa la sora ei, dar ii este frica sa paraseasca domiciliul deoarece sotul a amenintat-o in repetate randuri ca ii face plangere penala (acesta lucreaza in cadrul politiei). Doreste daca s-ar putea sa ia si copilul cu ea care are varsta de 3 ani si 4luni. Cer un sfat din partea unui avocat cum ar fi mai bine pt ea ca sa nu ajunga sa fie cercetata penal in urma unei plangeri depuse de sot la politie?