avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea caminului conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea caminului conjugal

am o cunostinta care este casatorita, are un copil iar sotul ei a inaintat actele de divort. Aceasta locuieste impreuna cu sotul si copilul la parintii sotului. Viata ei a devenit un calvar, scandaluri, certuri permanente cu socrii si sora sotului. Nu stie cum ar fi mai bine sa procedeze. Ea doreste sa plece din casa la sora ei, dar ii este frica sa paraseasca domiciliul deoarece sotul a amenintat-o in repetate randuri ca ii face plangere penala (acesta lucreaza in cadrul politiei). Doreste daca s-ar putea sa ia si copilul cu ea care are varsta de 3 ani si 4luni. Cer un sfat din partea unui avocat cum ar fi mai bine pt ea ca sa nu ajunga sa fie cercetata penal in urma unei plangeri depuse de sot la politie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:43, 6 Decembrie 2013
Barbatul profita de nestiinta ei. Parasirea domiciliului nu constituie fapta penala, poate pleca cu copilul unde doreste si nimeni nu are ce sa-i faca.
Pe calea ordonantei presedintiale sa ceara ca locuinta copilului sa fie la ea pana la definitivarea divortului.
Are de munca, va avea unde sta pe viitor cu copilul ?
Ce a cerut sotul la divort si de ce nu o lasa sa plece, ce vrea ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
nu este infractiune nu poate fi cercetata penala ,poate sa plece ori unde doreste mai mult are si motiv actiune de divort intentata de sot ...
da lucreaza, are unde sa se mute cu copilul la parintii ei. din discutiile avute cu ea am intelesca a cerut incredintarea copilului, decaderea din drepturile parintesti ale mamei, si bineinteles divortul.
Bine.. sa se mute si sa isi ia avocat pt divort.
E necesar sa ceara locuinta copilului la ea ca masura provizorie, sa nu se trezeasca a vine el si i acopilul de la mama-sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu cu copil de 2 ani fara a fi finalizat divortul andra001 andra001 buna seara! sora mea este casatorita cu un `domn` care de 3 ani ii face zile fripte! de cca 3 luni s a agravat situatia au intervenit jigniri dure si cate o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ... bimola bimola Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ... (vezi toată discuția)