avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ...

Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ei in vârstă de 9 ani. Divorțul a fost din cauza unui alt barbat, care și înainte de divorț intra in casa părinților fara acordul lor, chiar dacă era și soțul sorei mele acasă. După divorț, cumnatul meu a trebuit sa plece din casă, deoarece sora mea voia să se mute cat nai repede noul bărbat. Părinții nu sunt de acord cu acest lucru, mai ales ca nici fetița nu se simte bine in preajma acelui bărbat. L-au rugat pe acel bărbat să părăsească locuința, fiind proprietatea lor, dar și bărbatul, și sora imi amenință părintii că dacă vor să-i dea afară, cheamă o gașcă de prieteni... Părinții vor să vândă apartamentul, ca altfel nu se vor termina certurile și amenințările, dar aceștia amenință din nou ca vor spune cumpărătorilor ca nu vor ieși din casă, fiind și un minor cu ei, nu pot fi dați afară. Ce sfaturi aveți pentru părinți, aceștia sunt terorizați.
Cel mai recent răspuns: bimola , utilizator 10:27, 28 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinții fiind proprietari ai imobilului îi pot evacua oricând.
Chiar de LUNI sau cel târziu săptămâna viitoare, să depuna la instanță cererea de evacuare a lor, că n-au nici un drept sa locuiască abuziv acolo.
Poate sora să aibă și 10 minori, că nu poate fi scutită de la evacuare prin instanța de judecată.
Și cu 10 minori, poate fi evacuată silit și legal din casa care nu le aparține.

Nu-i neapărat nevoie să-și vândă părinții casa, ci e suficient să ceară evacuarea lor la instanța de judecată.
Apoi un EXECUTOR judecătoresc îî va evacua cu poliția din casă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părinții sunt amenințați, să sune la poliție la 112, și să ceară un ordin de restricție pentru agresori.
Dacă se emite un ordin de restricție pentru ei, trebuie în acea zi să părăsească casa părinților, și vor avea interdicție sa se apropie de ei chiar și până la 12 luni.

Acel intrus de bărbat poate fi acuzat și de violare de domiciliu, pentru că a intrat abuziv fără acordul proprietarilor.
Sprijiniți-vă părinții, și căutațile un avocat bun și profesionist.
Un avocat profesionist le va rezolva problema, fără să fie nevoiți să-și vândă casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez casa? dada1 dada1 Buna ziua, M-am casatorit in anul 2010, stand impreuna cu sotul meu din anul 2009. Din aceasta casatorie nu a rezultat niciun copil. Am locuit in ... (vezi toată discuția)
Drepturi locuinta jacquelline jacquelline Parintii unei prietene s-au despartit in anul 1988, pe cand ea avea 6 ani. Pana la divort, prietena mea si parintii au locuit intr-un apartament pe care tatal ... (vezi toată discuția)
Problema parinti/copil ci /domiciliu bogdan_bt bogdan_bt Buna ! As avea o intrebare pentru o persoana care nu avea cunostinta de acest site !Persoana respectiva are 26 ani , acum parintii il ameninta cu evacuarea din ... (vezi toată discuția)