avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi locuinta

Parintii unei prietene s-au despartit in anul 1988, pe cand ea avea 6 ani. Pana la divort, prietena mea si parintii au locuit intr-un apartament pe care tatal ei il avea inca dinainte de a se casatori. La divort mama a cerut ca minora sa-i fie incredintata, iar apartamentul in care locuiau sa ii revina ei, pentru a avea conditiile optime pentru cresterea copilului (mama era dintr-o zona rurala, nde nu existau scoala sau gradinita, iar in zona in care locuiau existau toate aceste facilitati), iar instanta a incviintat cererea.
Dupa incheierea divortului, tatal nu a mai pastrat legatura cu prietena mea, iar mama a inceput sa aiba un cmportament necorespunzator (era violenta, venea cu diferiti barbati acasa, o ameninta ca daca nu face ceea ce ii spune o va da la o casa de copii, etc). Intre timp mama a cumparat acel apartament si, cum relatia dintre ea si prietena mea este permanent tensionata o tot ameninta ca o va evacua din locuinta.
Va rog sa-mi spuneti daca prietena mea nu ae chiar nici un drept asupra acelei locuinte si daca mama o poate evacua oricand, asa cum o tot ameninta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 3 Ianuarie 2017
Nu are vreun drept asupra locuintei.
Nu o poate evacua decat dupa ce obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens.
De ce ar avea nevoie de hotarare judecatoreasca? Va rog sa detaliati.
daca vrea sa o evacueze legal, trebuie sa o dea in judecata si sa ceara evacuarea ei din casa.
Mama e proprietar, fiica e tolerat, iar daca nu o mai.. tolereaza, legal si corect e sa ceara evacuarea ei.
Nelegal, o poate lua de mana si da afara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare domiciliu Andrei955 Andrei955 buna ziua, povestea mea este pe cat foarte dificila, cat si foarte ciudata. ma numesc stefan, am 19 ani si am numai probleme. daca am postat in sectiunea ... (vezi toată discuția)
Concubinul mamei - amenintari, incendiere giogio giogio dupa cum am scris si acum 2 ani caci concubinul mamei ne ameninta ca ne omoara si ne da foc la casa sa adverit in luna septembrie am mers in concediu acas la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ... bimola bimola Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ... (vezi toată discuția)