Chiar daca este proprietatea mamei, (sau nu) tu ai domiciliul acolo. Nu te poate evacua. Poti apela la procedura de mediere si sa semnati un Acord de mediere prin care sa va obligati reciproc la respectarea clauzelor incluse in acel acord.
Apartamentul este doar proprietatea ei ? Tatal nu a contribuit la cumpararea lui ?
Tatal traieste ?
salutare,
da, proprietara este mama mea. da, tatal meu traieste, nu am tangente cu el. si ..nu, nu a contribuit cu absolut nimic la achizitionarea lui. apartamentul a fost al bunicilor mei, urmatoarea proprietara fiind automat mama(singura ramasa in familie).
poti sa ma pui in detaliu, te rog, in legatura cu acordul de mediere? daca nu vrea sa il semneze, daca nu este de acord sa il faca?
in momentul actual mi-a facut toate bagajele si ameninta insistent sa ies, nu imi trece nimic folositor prin cap.
Nu esti obligat sa pleci,ai dreptul sa locuiesti acolo si, te poate evacua numai pe cale judecatoreasca ptr.motive temeinice, nu ca s-a saturat de tine, ca esti plecat mult timp,etc.ramai pe loc si comporta-te civilizat,evita conflictele de orice fel.
buna ziua, domnule dan
am inteles, este foarte bine de stiut acest lucru. va multumesc din suflet!
in situatia mea, problema este mai dificila. cum ar fi, de cand am deschis acest subiect si pana acum, mi s-a spus clar ca odata iesit pe usa, afara raman. nu am unde sa ma duc, ce sa fac. ea nu intelege ca nu are acest drept de a ma evacua dupa ureche!!
daca situatia este chiar atat de grava, inseamna ca exista o anumita tensiune intre dvs si mama dvs.
legal, nu va paote evacua decat printr-o sentinta judecatoreasca. dar, practic, poate schimba yala cand plecati de acasa si sa va restrictioneze astfel accesul in locuinta.
in aces caz, ati putea apela la politie.
nu cred ca se pune problema de vreo mediere ina cest caz, avand in vedere cat de inversunata este mama dvs. !
de multe ori, cand relatiile dintre parinti si copiii dansilor se strica iremediabil, parintii aleg sa instraineze bunurile lor catre terte persoane.. sa nu se intample astfel si in cazul dvs. ..
cel mai bine ar fi sa incercati , cu multa rabdare si voie buna, sa aflati ce anume o deranjeaza pe mama dvs. si incercati sa-i recastigati increderea si dragostea.