Buna ziua, vin la dvs cu o intrebare in speranta ca cineva ma poate ajuta sa fac cateva demersuri fara a avea probleme
Fosta mea partenera(nu suntem casatoriti) sta la mine in apartament, eu fiind proprietarul. Mentionez ca si ea are domiciliul aici. De 2 luni de zile ii spun omeneste sa isi caute o chirie si sa ne separam fiindca nu putem convetui impreuna in stilul asta. Ea nu doreste sub nici o forma sa plece si baga in fata copilul ca nu are unde sa plece cu copilul. Tot eu i am spus ca o sa platesc eu chiria, garantia si ce mai trebuie ptr prima luna, dar ea cu toate astea nu vrea. I am spus eventual sa se mute la parintii ei si sa lase copilul la mine o perioada pana se stabileste undeva, iar dupa asta sa ia si copilul ( sa nu se inteleaga gresit, nu vreau sa i iau eu copilul, am cazut de acord ca ramane cu mama ). Cu toate aceste nici asa nu vrea.
Intrebarea mea este. Pot sa schimb yala sau sa fac un demers cat mai rapid cu toata aceasta situatie?
Demersul legal este evacuarea prin instanta ,procedura speciala care durează doar 3,4 luni spre deosebire de restul proceselor care durează ani.In paralel puteți formula o acțiune de stabilire domiciliu minor,custodie drept de vizita pt a reglementa și aceste aspecte.Discutati cu un av, strategia pt rezolvarea problemei o aflați în cadrul unei consultații în care se discuta toate aspectele..
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Va trebui sa cereti evacuarea. Dacă o notificați înainte prin avocat sau executor, va pricepe poate, ca nu e de joaca și va achita și cheltuielile de judecata.
Oprisanescu Stefan
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua , nu este recomandat sa schimbati yala sau sa incercati alta cale decat de buna voie sau demers legal de evcuare in instanta . Exista riscul sa primiti chiar dumneavoastra ordin de restrictie si sa dormiti la rude sau prieteni cateva zile sau mai mult . Politia nu se implica in evacuare mama cu copil cand are adresa de domiciliu in acel loc , in schimb daca declara nesiguranta si agresiune , poate provoca un scandal si sa sune la 112 , Politia constata ceea ce vede si va emite un ordin de restrictie si va astepta sa va faceti bagajul pentru a parasi locatia cateva zile . Sa incercam si varianta inversa , partenera va roaga omeneste sa plecati cu copilul in chirie sau la parinti ca va plateste prima luna chiria , garantia si tot ce va trebuie pentru prima luna si dumneavoastra nu vreti sa plecati. Cat de usor de zis si de trait persoana singura cu copil in societate .
In niciun caz nu schimbati yale, blocati acces, e ilegal, este infractiune.
Vorbiti cu un avocat, negociati, incercati amiabil. Trebuie tinut cont de tot, de copil, varsta lui, relatia dv. cu el, ce credeti ca va fi relatia dv. cu copilul in viitor si ce va fi in realitate, jobul mamei sau lipsa lui, potentialul financiar al celor doi, disponibilitati bunici materni, paterni, optica mamei...
Nu faceti evacuare fara sa intelegeti efectele pe termen lung. Este discutabil daca veti obtine oricum o evacuare pe procedura speciala. Verificati intai implicatiile finanaciare si psihologice, faceti lucrurile cu discernamant si atentie.
Daca este micut copilul, este dificil sa gaseasca chirie in 2 luni. Inteleg ca doriti sa plece, dar verificati abordarea: dv. doriti sa se intample ceva si cereti altuia (care nu doreste) sa depuna efort sa se intample. Intelegeti eroarea de logica? I-ati dat controlul, ea va pleca atunci cand ea va face efort.
Contactati un avocat si inarmati-va cu cunostinte intai: legale, logice.