avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire necasatoriti

Buna ziua. Va rog putin ajutor. Exista o posibilitate legala de a parasi casa (credit pe numele meu) in care traiesc cu prietenul meu impreuna cu copilul nostru (recunoscut) de 3 ani daca doresc sa ne despartim si el nu este de acord? Neintelegeri continue. Certuri. El nu vrea sa plece. Chiar nu mai putem sta in aceeasi casa si nu pot pleca fara copil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liamaria181 , utilizator 15:39, 25 August 2017
Aveți dreptul legal să părăsiți oricând casa în care stați, dar nu veți scăpa de rata la Bancă.
Creditul va trebui să-l plătiți până la maturitate.
Mai aveți varianta să rămâneți în casă și cereți evacuarea partenerului prin instanța de judecată.
Multumesc mult. Sustine ca are dreptul sa stea in casa pentru ca are buletinul pe adresa casei mele si ma ameninta daca iau copilul. Zice sa plec singura daca vreau sa ne despartim.
Cat dureaza va rog daca incerc cu instanta sa il scot din casa? Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Liamaria181, utilizator
Nu inteleg de ce vreti sa plecati dvs ca sa aveti de ce plati chirie plus ratele la banca.
Notificati-l in prealabil prin avocat sau executor, dati-i un termen de 2 saptamani sa se mute si apoi cereti evacuarea lui in instanta apeland la procedura speciala a evacuarii persoanelor care ocupa fara drept art 1033- 1047 ncpc.
gasiti detalii in link
[ link extern ]
[ link extern ] /

Daca devine violent, puteti cere tot la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea lui ca masura de protectie, pt asta trebuie sa aveti martori, sa dovediti ca e un pericol, V-ar ajuta daca ati chema politia daca e violent, face scandal.. etc.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns. Ma gandeam sa plecam pentru ca va fi un stres sa pastram "fatada" de dragul copilasului si sa nu ne vorbim sau sa vorbim doar prin bilete. (Sau certuri cu usa inchisa). Nu stiu cum va reactiona la evacuare. Puteti din experienta sa imi spuneti cat dureaza procedura de evacuare? Are buletin la acea adresa. Multumesc din suflet. Pot cere chirie de la data notificarii? Mi se pare incredibil sa mai stau cu el in casa 6 luni de ex. Va face apel, orice sa nu plece. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Liamaria181, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt căsătorită și am un băiețel de 4 ani,și ... Scurtu Ana Scurtu Ana Bună ziua, sunt căsătorită și am un băiețel de 4 ani,și as vrea sa părăsesc domiciliu conjugal ,deoarece exista numai certuri,și as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc :) gyova26 gyova26 Buna ziua. In vara anului 2013 bunica mea a decedat. Succesiunea s-a facut fara probleme doar ca eu nu pot folosi imobilul deoarece bunica i-a facut unei ... (vezi toată discuția)
Concubinul nu vrea sa paraseasca domiciliul Michelle09 Michelle09 Sunt in concubinaj cu o persoana;s a mutat in locuinta parintilor mei de aprox 9 luni.Avem o fetita de 5 luni, ieri a devenit violent verbal si fizic( m a ... (vezi toată discuția)