avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinul nu vrea sa paraseasca domiciliul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinul nu vrea sa paraseasca domiciliul

Sunt in concubinaj cu o persoana;s a mutat in locuinta parintilor mei de aprox 9 luni.Avem o fetita de 5 luni, ieri a devenit violent verbal si fizic( m a strans de gura si mi a dat o palma de fata cu parintii lui, care erau in vizita).M a injurat, dracuit...bea in fiecare zi.Nu vrea sa plece,zice ca e mutatia facuta la casa parintilor mei Conditiile de trai sunt foarte bune,vila cu toate utilitatile, in care locuim noi doi si copilul.La parintii sai sunt doar 2 camere.Cum il dau afara?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:54, 8 Martie 2017
Ordin de protectie prin care solicitati evacuarea concubinului,sa-i fie iterzis sa va contacteze,sa se apropie de dvs la o distanta mai mica de 100m sau procedura de evacuare prevazuta la art 1033-1048 NCPC .Succes.
Ordin de protectie si apoi rezolvarea procedurii pe dreptul comun, inclusiv reglementarea situatiei vis a vis de autoritatea parinteasca asupra minorului si contributia la cheltuielile de crestere.
Multumesc frumos de raspunsuri.Am discutat azi scurt si clar:i am zis sa plece si a zis ca va pleca, se va muta cu chirie(la parintii lui sunt doar 2 camere).Credeti ca e oportun sa deschid actiune in instanta pt incredintare copil si pensie al8mentara?imi poate lua copilul, daca sta cu chirie?eu am o conduita morala exemplara, nu am nici un viciu , sunt familista convinsa.Imi zice ca veniturile lui sunt mai mari( diferenta de 500 lei) si imi lua copilul astfel.
cat e venitul fiecaruia nu conteaza cand e vb de stabilirea locuintei copilului, nu e un criteriu important. Oricum, va plati mai mult de 500 de lei chirie.

Nici nu incape vb ca instanta sa decida ca un copil de 5 luni sa locuiasca cu tatal.
Este necesar să cereţi prin instanţă stabilirea domiciliului copilului la dvs. şi sî să aveţi o sentinţă privind autoritatea părintească, domiciliul copilului şi pensia alimentară pe care să o plătească tatăl, altminteri, vă puteţi trezi cu copilul luat de el , fără posibilitatea de a-l lua înapoi, fiindcă, legal, aveţi aceleaşi drepturi asupra copilului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme familiale Paulaa2016 Paulaa2016 As dori sa divortez de sotul meu,este un om violent verbal.Avem un puiut de 7 luni si din pacate nu am unde sa ma duc.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac sa nu imi ... (vezi toată discuția)
As dori un sfat , va rog frumos. Flopop Flopop Buna ziua Sunt mama unui baietel de 3ani, am 40 de ani , traiesc in concubinaj cu tatal copilului si locuim intrun apartament luat in rate de mine (al ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)