avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori un sfat , va rog frumos.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori un sfat , va rog frumos.

Buna ziua
Sunt mama unui baietel de 3ani, am 40 de ani , traiesc in concubinaj cu tatal copilului si locuim intrun apartament luat in rate de mine (al patrulea an), putin inainte de a-l intalni pe tatal copilului. Nu ne mai intelegem ( jigniri in fata copilului, bea alcoolm in fiecare zi), si as vrea sa ma despart de el, adica sa plece din apartament dar nu vrea acest lucru. Mentionez ca el nu apare in niciun act al apartamentului si nu a contribuit cu bani pentru avans sau notar . toate ratele apartamentului le-am platit eu de pe cardul meu prin virament, toate facturile le-am platit eu de pe cardul meu tot prin virament.. El a cumparat mobila in apartament si geanuri termopan pe balcon si a cumparat cele necesare de zi cu zi.
As vrea sa stiu daca el poate avea pretentia la apartament si la copil si cum sa fac in situatia asta in care el.nu vrea sa paraseasca apartamentul. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
Flopop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:30, 9 Iulie 2020
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune în instanta pt evacuarea persoanei tolerate în imobilul dvs,ordin de protecție daca devine violent,stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs tot printr-un proces civil.Mergeti la un av si discutați toate opțiunile,ce spune concubinul nu tb sa aibe relevanță pt dvs și nici să va afecteze .
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate avea nicun drept de proprietate asupra imobilului, ccea ce poate pretinde este un drept de creanta asupra sumelor investite in imobil si parte din mobila/bunurile electrocasnice cumparate impreuna.
Unde are domiciliul concubinul? In functie de acest ,,amanunt" sunt posibile mai multe rezolvari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu vrea sa plece de bunavoie, va trebui sa apelati la instanta pt evacuare.
Puteti cere si ordin de protectie daca credeti ca e cazul si aveti dovezi.

Pe cale separata, cereti ce tine de copil, sa se stabileasca felul in care veti exercitat autoritatea parinteasca pe viitor, locuinta copilului , pensie..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiune având ca obiect exercitarea autorității părintețti asupra copilului, stabilirea locuinței copilului și obligarea lui la plata pensiei de întreținere, precum și evacuarea din imobil. Dacă devine violent, solicitați prezența poliției pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie concubinaj cu copil AlinaCecilia AlinaCecilia Am o relatie din care a rezultat un copil de 6 luni, dar este violenta fizica de 8 luni locuim impreuna in apartamentul luat prin prima casa pe numele meu cu ... (vezi toată discuția)
Intimidare si amenintare cu moartea IRISL IRISL Buna ziua, In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani : - ce cale legala ar exista pentru: a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ... Emilstoian92 Emilstoian92 Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine ... (vezi toată discuția)