avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ...

Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine foarte urit (umilințe,jigniri ba chiar violenta verbală și chiar fizica). Urmează să mă căsătoresc cu mama sa. Minorul a fost încredințat mamei cu hotărîre judecătorească.
Întrebarea este dacă pot cere evacuarea minorului fara implicarea mamei? Știu că sună stupid întrebarea deoarece mama este mama. Custodia acestuia este comuna și din partea tatălui. Menționez că nu ia-m făcut nici un fel de mutație.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
e chiar stupid.
mama sa rezolve situatia, se muta cu copilul, cere mutarea domiciliului la tata sau il potoleste
Vreau opinia unui avocat. Ce este de făcut în această situație juridic vorbind. Am spus că vreau să mă căsătoresc cu mama copilului.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici sunteti pe un forum, daca vreti sa discutati cu un avocat musai, mergeti la un cabinet. Vreti un avocat care sa va zica ca puteti da un copil de 15 ani afara pe usa? Puteti, dar de mana cu maica-sa.


Am inteles ca vreti sa va casatoriti cu mamq, dar nu aveti cum sa ii dati copilul afara, ori il mai răbdati 3 ani sa devina major, ori cere mama schimbarea locuintei copilului la tata ( pt asta, trebuie sa vrea si tatal si copilul), ori pleaca cu tot cu copil, ori il potoleste., poate are si copilul motive de e agresiv..
Nu ati inteles ca prin hotarare copilul sta cu mama? Daca cereti evacuarea lui, mama va trebui sa plece cu el
Ma intreb, oare ce parere are mama de dorinta dvs?
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e violent cu dumneavoastra la 15 ani cum va dupa 18 ani? Daca nu aveti puterea sa stapaniti un adolescent care locuieste in casa d-voastra cum va veti putea asuma casatoria cu o mama care nu e capabila sa isi educe si potoleasca fiul?
Faceti plangere la politie pentru calomnie, jigniri, insulte, etc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dorinta imposibila. Nu veti putea desparti mama de copil. Ori mergeti mai departe in intentia de casatorie cu mama asa cum e, cu copil, ori va incercati norocul cu o alta persoana. V-o spun din experienta proprie de 20 ani. Succes!

Alte discuții în legătură

Vreau să divorțez, dar soțul mă amenință că mă distruge, mă lasă în strada și nu îmi da fata. nu știu ce să fac, nu vreau să mi se întâmple aceste lucruri Badea maria ramona Badea maria ramona Avem împreună o proprietate dar nu ne mai înțelegem el bea zilnic uneori peste măsură eu am decis sa mă despart de el ne mai suportând certurile și ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga sotia a depus cerere de divort dupa 21 de ani de casnicie din care au rezultat 2 copii majori si unul minor cu handicap grav pe motiv ca sunt violent pe ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu o situatie cel putin ciudata, si mi-ar prinde bine putina consiliere PaulAdrian92 PaulAdrian92 Ma numesc Paul, am 19 ani si m-ar interesa o solutionare legala la problema care ma chinuie de ceva vreme. Prietena mea, este minora (15 ani) si trece prin ... (vezi toată discuția)