avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să divorțez, dar soțul mă amenință că mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să divorțez, dar soțul mă amenință că mă distruge, mă lasă în strada și nu îmi da fata. Nu știu ce să fac, nu vreau să mi se întâmple aceste lucruri

Avem împreună o proprietate dar nu ne mai înțelegem el bea zilnic uneori peste măsură eu am decis sa mă despart de el ne mai suportând certurile și jignirile fata de copil problema e ca mă amenință că numiți va da fata niciodată ca mă va distruge și mă va lăsa în strada mizează pe faptul ca are salar mai mare ca al meu și face și lucrări în particular și venitul lui e mai mare cu mult ca slăbești meu drept pentru care mereu îmi spune ca am un salariu de nimic ca merg la lucru degeaba etc.în principiu nu e un om chiar rău dificil pot spune iubește fata doar ca în aburii alcoolului e pus pe cearta și reprosuri și îi spune fetei sa nu mă asculte ca sunt o proasta a încercat și sa mă lovească fata de copil.suntem căsătoriți de 23 de ani dar am indurat în ani certuri bătăi jigniri ma înșelat a ventolin cu sifilis de pe unde a fost bea zilnic.nu știu ce sa fac nu as vrea sa rămân pe drumuri și nu vreau sa îmi pierd fata
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 02:40, 22 Septembrie 2019
Fata ce varsta are?
Aveti unde pleca, cel putin pentru o perioada?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Solicitati divortul si o data cu cererea de divort introduceti si o cerere de prin care solicitati un ordin de protectie cu evacuarea lui din imobil.
2. Daca fata e minora sub 10 ani atunci se incredinteaza aproape intotdeauna mamei, daca este peste 10 ani atunci este audiata si se va stabili domiciliul in functie de interesul superior al minorului, daca este peste 18 ani atunci se pune problema ca are discernamant si nu mai intra in discutii.
3. Faptul ca are salariu mai mare nu-i da dreptul sa fie neom.
4. Solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca imobilul este bun comun il veti imparti.
E posibil.sa ramaneti amandoi fara casa.

Aveti dreptul de a divorta dar ar fi indicat sa aveti avocat ca sa va consilieze.
Va trebuie si probe pentru divort.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarile si santajul emotional nu va pot tine langa un om si nu pot infrana vointa si dorinta dvs de a pleca de acolo.

Daca aveti unde sa va mutati, aveti sprijin cuminora siun venit care sa va permita sa va descurcati cat de cat nu mai ezitati si nu mai traiti in frica si teroare.Nu uitati ca sunteti si un exemplu pt copila dvs care va alege si ea sa suporte umilinte si violente caci asa a vazut la mama ca se face.

Nu stiu cum va puteti gandi ca nu e un om rau daca a ales sa va insele si sa tradeze legaturile sacre de familie, avand si un copil a carei educatie si buna crestere ar trebui sa primeze. Ridicati capul si luati va viata in propriile maine, va fi greu dar ulterior va fi mai bine si mai liniste. Tatal va fi obligat la plata pensiei de intretinere pt minora.

Faceti poze cd e baut, inregistrati certuri, gasiti un martor care sa confirme cele aratate si apoi mergeti in instanta pt divort.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarile si violenta va permit sa cereti evacuarea lui din locuinta si ordin de protectie dar va trebuie dovezi. Filmati abuzurile verbale si fizice si neaparat gasiti un avocat bun care sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Drepturile sotilor (drepturile casatoriei) Mariana Lenuta Mariana Lenuta Buna ziua. Ma numesc Mariana , am 40 de ani , am doi copii(baieti) 15 ani - 19 ani si as avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile casatoriei.Sotul meu ... (vezi toată discuția)
As dori un sfat , va rog frumos. Flopop Flopop Buna ziua Sunt mama unui baietel de 3ani, am 40 de ani , traiesc in concubinaj cu tatal copilului si locuim intrun apartament luat in rate de mine (al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ... Emilstoian92 Emilstoian92 Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine ... (vezi toată discuția)