avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile sotilor (drepturile casatoriei)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile sotilor (drepturile casatoriei)

Buna ziua. Ma numesc Mariana , am 40 de ani , am doi copii(baieti) 15 ani - 19 ani si as avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile casatoriei.Sotul meu din cauza geloziei a inceput sa o ia razna , sa ma ameninte ca ma da afara din casa si pe mine si baiatul cel mare , casa este pe numele meu si al sotului , aduce acuze la adresa mea fara nici o dovada , certurile pornesc tot timpul de la el , de fata cu baietii , cel mic s-a intamplat sa lesine de cateva ori , in urma scandalurilor din casa , a sarit sa-l bata pe cel mare , l-a amenintat ca-l da afara din casa , in urma acestor acuze si amenintari , baiatul cel mare a chemat Politia , nu s-a rezolvat nimic ... ne e frica sa mai stam cu el in casa , m-a amenintat cu moartea. As dorii si eu cateva sfaturi. Pentru mai multe detalii astept intrebari. Imi cer scuze de greseli...Va multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Mariana Lenuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:57, 23 Martie 2010
aveti posibilitatea divortului concomitent cu partajul bunurilor comune. puteti sesiza politia si autoritatea pt. protectia copilului cu violentele exercitate de sot. puteti formula si o actiune de evacuare. luati legatura cu un avocat pentru mai multe amanunte.
daca sotul este o amenintare pentru d-voastra si copii, puteti solicita pe cale de ordonanta presedintiala evacuarea acestuia in paralel cu o actiune de drept comun-evacuare, iar daca va agreseaza formulati o plangere penala impotriva acestuia.
O sa divortam , dar pana atunci pot face , din casa nu plec , se considera parasire de domiciliu , o sa-l ajute la divort ... sfatuiti-ma in legatura cu , copiii ... ce poate face cel mare in privinza asta si a celor intamplate ? Va multumesc frumos
sesizati politia si autoritatea pentru protectia copilului in legatura cu violentele savirsite de sot. solicitati evacuarea acestuia din domiciliul comun. solicitati partajul bunurilor comune. copilul major, in cazul in care este lovit, poate sesiza politia in legatura cu violentele savirsite de tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama disperata! ansawy ansawy am o cunostinta care a fost data afara din casa de sotul ei ,avand doi copii si fiind insarcinata in luna a saptea.casa este pe numele la amandoi.a fost la ... (vezi toată discuția)
Dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez balanjulia balanjulia dupa 7 ani de casnicie, cu doi copii minori (4.5 ani amandoi), trebuie sa divortez. Sotul meu, consumator de bauturi alcoolice, este extrem de gelos - a ... (vezi toată discuția)
Situatie minori in caz de divort la notar Lauramoro Lauramoro Am o prietena care a divortat la notar acum 2 ani.A ramas sa locuiasca cu cel de acre a divortat cu cu copiii in aceeasi casa pentru care plateste inca la ... (vezi toată discuția)