avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, ma numesc Andreea Manolache, sunt casatorita de 18 ani cu sotul meu si avem un baiat de 17 ani. De ceva timp s-a apucat de baut, vine noaptea tarziu, face scandal din orice motiv. Eu as vrea sa divortez si sa fac cumva sa raman in apartament doar eu si baiatul meu. Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de amandoi, dar pe parcursul anilor majoritatea lucrurilor din casa eu le-am cumparat. El este pensionat pe caz de boala, si primeste o pensie de 1200 lei. Asadar as putea sa fac ceva sa raman in casa doar cu baiatul? nu am nevoie de pensie alimentara pentru copil, am un salar care ne permite sa traim decent....de ce avem nevoie este linistea, careia ii ducem lipsa....
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea_Manolache , utilizator 14:07, 3 Noiembrie 2012
Stimata doamna, pentru a ramane in casa ca proprietar unic va trebui sa ii achitati jumatate din valoarea apartamentului.
Nu cred ca puteti obtine o evacuare provizorie a sotului printr-un ordin de protectie decat daca faceti dovada unui comportament violent de natura a va pune in pericol pe dvs si pe fiul dvs.

Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a divortului puteti face partajarea apartamentului si a celorlalte bunuri dobandite in timpul casatoriei. Solicitati atribuirea acelui apartament dar veti fi obligata sa platiti o sulta sotului reprezentand contravaloarea cotei parti din acel apartament.

Mai trebuie sa stiti si ca taxa de timbru pt partaj este de 3% din valoarea bunurilor supuse partajului.
Este adevarat ca fara violenta nu se poate obtine o evacuare a sotului.
Astfel de procese sunt destul de complicate si fara probe certe nu aveti nicio Sansa la evacuare.
Daca nu va fi evacuat ca locui acolo pe intreaga durata a procesului.
Simplul fapt ca face scandal cand vine baut nu este suficient pentru evacuare pe acest temei legal.
Trebuie sa aveti dovezi ca va agreseaza si este imposibila convietuirea datorita violentelor fizice.
Aceasta ar fi singura sansa care ar duce la castigarea procesului insa ar trebui si martori ca sa se dovedeasca ca el a cauzat agresiunile.
Ok, am inteles. Multumesc din suflet pentru raspunsuri si indrumari! :|

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Partaj flory72 flory72 cum se face partajul la un apartament luat prin ord.19/2004 in conditiile in care sotul nu a avut servici(venituri) de 5 ani iar noi nu putem vinde ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de un nebun miruna23 miruna23 Am identat actiune de divort si probabil ca divortul o sa se termine in septembrie dar urmeaza partea de partaj care am auzit ca poate dura si anii de zile . ... (vezi toată discuția)