avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez

dupa 7 ani de casnicie, cu doi copii minori (4.5 ani amandoi), trebuie sa divortez.
Sotul meu, consumator de bauturi alcoolice, este extrem de gelos - a interzis contactul dupa program inclusiv cu colegele mele de serviciu, cu parintii mei etc. In ultima perioada, dar nu numai au fost multe iesiri din partea lui, in fata copiilor, toate soldind cu cateva ore de jegniri la adresa mea, de cele mai urate, pe care poti adresa unei femei, si cateodata si cu violente fizice...
ultimul episod de acest gen a fost luni, cand dupa cateva palme, distrugerea telefonului meu, injuraturi am plecat de acasa, pana la o cunostinta al lui, care m-a sfatuit sa divortez de urgenta de el, pt. ca am acelas tratament ca cele doua sotii anterioare (despre o sotie si un copil nu aveam nici habar). Dupa asta am depus a sesizare la pol. locala, cu patrula m-am intors acasa, copilul meu a recunoscut in fata patrulei ca mami a fost batuta... Intre timp a cautat printre acte, si ca sa ma discrediteze, m-a acuzat, ca am furat actele casei, cumparata pe numele ei, in timpul casniciei.... Dupa plecarea patrulei au urmat cateva ore de injurii, timp in care eu nu am scos nici un cuvant...
Am ramas acasa, marti dimineata, dupa ce sotul mi a interzis sa ies din casa, si sa duc copii la gradinita, unde le duceam de fiecare data eu, zilnic. An incercat sa fug, dar m-a prins inre usa, m-a lovit repetat, si m-a amenintat, de toate...
Am fugity pana la vecini, tremurand, au sunat la 112, patrula m-a dus acasa ca sa ma imbrac si sa-mi iau copii. (am cerut sa-mi dee buletinul si cheile casei, dar a zis, ca mint sunt la mine, si el oricum nu stie unde sunt)
Despre toate acestea singura mea dovada sunt imaginile de la camera de supraveghere, montate de el in casa noastra.

Am cerut politiei - verbal - sa ridice aceste imagini, dar nu au facut.
Sotul meu are relatii la pol. locala, orice discut cu politia pana a doua zi se schimba, singura masura luata de ei este o amenda contraventioanal si o declaratie in care sotul meu declara " am avut un moment de gelozie" si ma invita acasa.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez?
Ce drepturi legale am?
Cum pot sa obtin divortul, cat mai repede, custodia copiilor minori si partajul bunurilor comune(casa, masina).
In toata perioada casniciei am lucrat si eu, exceptand cei doi ani, cat am fost in concediu de crestere a copiilor (platita de statul roman)
Cel mai recent răspuns: balanjulia , utilizator 12:52, 13 Noiembrie 2012
In primul rand, retineti:: cu autoritatile se discuta numai in scris, cu numar de inregistrare.
Acum, daca v-a lovit si ati chemat si Politia, mergeti la Medicina Legala si aratati-le vanataile, este neaparat necesar sa aveti dovada ca ati fost batuta, in plus, cu asta demonstrati in instanta caracterul violent al sotului. Va ajuta si pentru autoritatea parinteasca asupra copiilor.
Interesati-va daca in localitatea Dvs. nu exista vreun ONG care gazduieste femeile cu copii maltratate de soti, daca exista, cereti-le ajutorul.
Aveti motive de divort insa acestea vor trebui dovedite in fata instantei.
Persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre urmatoarele masuri:
- evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate;
- reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;
- limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta poate fi astfel partajata incat agresorul sa nu vina in contact cu victima;
- obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;
- interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza sau le viziteaza periodic;
- interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;
- obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute;
- incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora

Aceasta posibilitate va este oferita de legea privind combaterea violentei in familie.

Introduceti aceasta actiune care se va judeca rapid in 2-3 termene in mai multe zile consecutive. Acest ordin de protectie se va da doar pt o durata de max 6 luni.

Ulterior veti introduce actiune de divort. Dupa ramenerea irevocabila a divortului veti putea face si partajul bunurilor comune.

Luati legatura si cu un avocat specializat care sa va sprijine si sa va ajute.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Gelozia si agresiunile fizice constituie motive de divort.
Aveti martori?
Mergeti apoi la avocat si divortul este deja rezolvat.
Cu avocat angajat este foarte simplu sa divortati.
Acestea sunt procese foarte simple si instantele sunt foarte sensibile sa acorde divortul.
Mai greu o sa fie cand o sa vreti sa evacuati sotul din casa.

Alte discuții în legătură

Mi-am primit fostul soț în casa bun propriu, dar certurile și problemele au reapărut. am plecat la hotel pentru că mi-e frică de el, cum pot să-l evacuez? banculoredana banculoredana Buna ziua.. am divortat de fostul sot in 2014 la notar unde s-a facut si partajul bunurilor existente pe atunci..dupa divort mi-am construit singura o casa ... (vezi toată discuția)
Frica de fostul sot, actualmente inchis pentru vatamarea mea corporală . nicotudors nicotudors am fost victima unei casnicii cu un om groaznic,am fost batatuta ,umilita .pe scurt fostul sot a fost condamnat la 4 ani si 6 luni datorita faptului ca eu am ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie crisieus crisieus de mai bine de 2 ani sunt intr-o stare de alerta in familie, in conditiile in care ne certam, eu ridic tonul mai tare, iar sotul (cu ajutor cu multe grade), nu ... (vezi toată discuția)