avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-am primit fostul soț în casa bun propriu, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-am primit fostul soț în casa bun propriu, dar certurile și problemele au reapărut. Am plecat la hotel pentru că mi-e frică de el, cum pot să-l evacuez?

Buna ziua.. am divortat de fostul sot in 2014 la notar unde s-a facut si partajul bunurilor existente pe atunci..dupa divort mi-am construit singura o casa imobil ce este doar pe numele meu..acum un an pentru binele copilului am decis sa ma impac cu fostul sot si sa dau uitarii certurile si neintelegerile care au existat..fostul sot s-a mutat in casa mea...din pacate certurile au revenit de aceasta data mult mai severe..ieri am depus o plangere la politie ..in care am precizat ca este violent si nu doresc sa mai locuiasca in locuinta mea ..sa imi predea cheia sa isi ia lucrurile si sa plece...cei de la politie s-au deplasat la fata locului au incheiat o declarati in care au precizat ca fostul sot nu are unde sa se mute si ca ramane sa locuiasca in continuare .desi le-am dat actele case in care se precizeaza ca numai eu sunt proprietar fostul sot nu a putut fi evacuat..am hotarat pentru linistea mea sa imi iau cateva haine si sa plec eu din casa..spuneti-mi va rog ce pot sa fac si unde sa ma adresez...? Este normal ca eu sa platesc camera la un hotel sa fiu in siguranta si el sa ramana acolo?? Cui sa ma adresez? Azi si maine este liber la judecatoria din raza unde am domiciliu apoi e wkeend...nu-mi permit financiar sa platesc "n" zile camera de hotel pana actioneaza instanta...imi trimite tot felul de mesaje de intimidare sa ma intorc acasa ..dar mi-e frica sa mai locuiesc cu el acolo...mi-e frica sa nu vina la locul meu de munca sa faca panarama sau sa ma urmaresca ...unde sa ma mai adresez?
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 23:27, 19 August 2018
Buna ziua,

Singura solutie este obtinerea unui ordin de protectie solicitat la judecatorie.

Ce masuri pot fi impuse mai exact printr-un ordin de protectie?

Printr-un ordin de protectie pot fi impuse o gama variata de masuri, in functie de gravitatea situatiei si de solicitarile victimei. Printre cele mai importante actiuni ce pot fi impuse printr-un astfel de ordin se numara:

a) evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, masura ce poate fi dispusa si in cazul in care agresorul este proprietarul locuintei;
b) reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;

c) limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta este compartimentata astfel incat agresorul sa nu vina in contact cu victima;

d) obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;

e) interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza ori le viziteaza periodic;

f) interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute;

Mai mult decat atat, instanta poate dispune si suportarea de catre agresor a chiriei si/sau a intretinerii pentru locuinta temporara unde victima, copiii minori sau alti membri de familie locuiesc din cauza imposibilitatii de a ramane in locuinta familiala.

Pe langa oricare dintre aceste masuri, instanta poate dispune consilierea psihologica obligatorie a agresorului sau poate recomanda efectuarea anumitor tratamente.

Mai multe cititi in Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

Instanta se va pronunța în 72 de ore.

O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Multumesc mult de raspuns
Sau mai simplu il anuntati sa paraseasca domiciliul, schimbati butuscul de la usa si cand forteaza usa chemati politia.Puneti hainele la usa sa le ridice si in casa nubare voie sa intre niciodata atat timp cat nu este coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie cristian206 cristian206 Buna ziua! Revin cu speranta ca ma v-a ajuta cineva cu niste raspunsuri legate de unele probleme. Fiind data situatia in care tatal meu este violent, ne ... (vezi toată discuția)