avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Cum pot obține un ordin de restricție ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Cum pot obține un ordin de restricție împotriva ...

Bună ziua,
Cum pot obține un ordin de restricție împotriva soțului cu care sunt în divorț deoarece ieri când l am arătat pe băiatul cel mare a început să mă denigreze pe mine in fața copilului și apoi s a luat de copil vorbindu i nu chiar cum ar trebui. Menționez că era și beat. El are cazier pentru violență în România și în Anglia. In Anglia are doua caziere pentru violență : unul cu mine că a vrut să mă omoare când a aflat că sunt însărcinată cu al doilea copil și altul pentru o bătaie pentru niste doamne ușoare.El tot timpul bea. Îmi este frica de el și acum vad că și băiatului cel mare. Băiatul cel mare după toată discuția cu el azi noapte nici nu prea a dormit , tot timpul punând mâna pe mine și strigandu mă.
Va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit prevederilor art. 38 alin 1 din Legea nr. 217/2003 (*republicată*) pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:

a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

b) reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;

Reintegrarea se va face numai după evacuarea agresorului.

c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;

d) cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, şi, după caz, a copiilor, într-un centru de asistenţă;

e) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;

f) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;

g) obligarea agresorului de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere;

Această obligație nu se aplică în prezent.

h) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;

i) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;

j) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.

Alin 3 - Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.

In concluzie, trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru emiterea acestui ordin de protectie.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie cristian206 cristian206 Buna ziua! Revin cu speranta ca ma v-a ajuta cineva cu niste raspunsuri legate de unele probleme. Fiind data situatia in care tatal meu este violent, ne ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie cautraspuns cautraspuns Buna ziua. Ma intereseaza daca ordinul de restrictie se poate cere si in cazul in care unul dintre soti ameninta si face scandal frecvent sau doar in caz de ... (vezi toată discuția)