avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma confrunt cu o situatie cel putin ciudata, si mi-ar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma confrunt cu o situatie cel putin ciudata, si mi-ar prinde bine putina consiliere

Ma numesc Paul, am 19 ani si m-ar interesa o solutionare legala la problema care ma chinuie de ceva vreme.
Prietena mea, este minora (15 ani) si trece prin niste tratamente foarte greu de indurat acasa, venite de la mama ei (inraita consumatoare de alcool), batai, injurii, violenta fizica si psihica, amenintari ca o da afara din casa si altele. Se poate in vreun fel sa o ajut sa scape din chinurile astea? Ma expun vreunui risc daca in cazul in care mama ei o da afara ii dau voie sa locuiasca cu familia mea?
sa faca plangere la protectia copilului daca e batuta.
Tata nu are ?
Tatal ei a decedat anul trecut, iar mama ei are acum un concubin... cu trecut destul de dubios, alcool, violenta etc. Nu stiu daca ar fi o solutie, nu as vrea sa o vad intr-un centru de plasament.
alte rude nu are?
Protectia copilului e solutia legala. Ca sa nu ajunga intr-un astfel de centru, vezi daca n-ar fi de acord familia ta sa o adopte
Multumesc pentru raspuns. O sa incerc sa rezolv cumva problema. Mi-ati fost toti de mare ajutor, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa adopt fiul fiicei mele? byanna byanna Buna ziua, Am si eu o intrebare dupa cum titlul reflecta vreau sa adopt fiul fiicei mele. Fica mea este casatorita si a nascut recent iar din motive personale ... (vezi toată discuția)
Abuz (adoptie - caut avocat) Valentin2013 Valentin2013 Buna ziua tuturor , O sa trec direct la subiect ,este vorba de o \\"ruda de a mea\\" .. Luiza.Este adoptata iar mama ei vitrega practic ... incalca tot ce a ... (vezi toată discuția)