avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme


Buna ziua,

Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile de acasa, impreuna cu sotul ei au un copil de 4 ani, ca bunuri comune dobandite in timpul casatoriei ar fi un apartament in care stau acum. Pentru ca numai suporta certurile de acasa s-a hotarat sa ia copilul si sa-si inchirieze un apartament in care sa se mute, intre timp sa introduca cererea de divort, iar pana la definitivarea divortului sa locuiasca impreuna cu copilul in apartamentul inchiriat, vreau sa mai precizez ca adresa ei de domiciliu, cea din cartea de identitate este la mama sotului ei, tot la mama sotului ei avand si sotul ei adresa de domiciliu, la apartamentul dobandit in timpul casatoriei ambii au viza de flotant.
Ar dorii sa stie, daca va lua copilul si se va muta va avea de suferit cand se va decide custodia copilului, este bine sa faca asa, numai suporta certurile si amenintarile, ce sanse credeti ca are sa piarda custodia copilului dupa divort, ea este angajata, salariul ei este mai mic ca al sotului, dar parintii vor da declaratie ca o sustin financiar, are sanse sa obtina cel putin custodie comuna, in cazul de fata unde se va face ancheta sociala daca ambii soti au domiciluil din C.I la mama sotului si vize de flotant in apartamentul dobandit in timpul casatoriei, daca se va muta cu copilul intr-un apartament inchiriat acolo se va face ancheta sociala, ii va fi de ajutor sa aibe pe numele ei contractul de inchiriere al apartamentului, este de preferat sa-si schimbe domiciliul din C.I, noul cod civil aduce ceva nou care sa usureze cererile de divort?
Daca puteti sa o ajutati si cu alte sfaturi va sunt recunoscator.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 00:11, 12 Septembrie 2011
daca inchiriaza un apartament,are venit,parintii ei vin ca martori si o sustin cu cresterea copilului si...are un avocat bun, are sanse sa pastreze copilul
spun avocat bun pentru ca trebuie sa faca cererea de divort,argumentata bine si in baza legii,nu cu povesti,
succes
sa introduca cerea de divort ,sa precizeze unde locueste si sa ceara efectuarea anchetei sociale la acea adresa , sa motiveze faptul ca a fost nevoita sa paraseasca domiciliul comun din cauza a ceea ce ati scris mai sus si nu cred ca va avea de suferit .
daca cele scrise de dvs sunt reale si mai are si 2-3 martiri atunci poate obtin e foarte usor custidia copilului.
mai mult la partaj poate sa-i achite sulta pentru apartament si sa obtina si locuinta.
succes
Nu este nicio problema daca se muta cu copilul.
Acolo se va face si ancheta sociala.
puneti un avocat, chiar daca asta ar implica anumite costuri...nu puteti risca....
C sinceritate ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Dupa 16 ani , doresc sa divortez lunga lunga Buna seara, dupa 16 ani de casnicie doresc sa divortez, dar imi este frica sa nu pierd copii(2) la divort, deoarece eu asi fi nevoita sa locuiesc la mama ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)