avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa 16 ani , doresc sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa 16 ani , doresc sa divortez

Buna seara, dupa 16 ani de casnicie doresc sa divortez, dar imi este frica sa nu pierd copii(2) la divort, deoarece eu asi fi nevoita sa locuiesc la mama mea!
Daca sotul nu are locuinta si v-a locui in sediul societatii , unde suntem amandoi asocuiati, are mai mari sanse ?Copii au 14,respectiv 4 ani, este necesar sa-mi angajez un avocat?
Exista fundatii ce protejaza mama si copilul, daca da care sunt acelea, pt. ca sotul meu ar devenii violent si nu mai doresc sa asiste copii la certuri interminabile si amenintari?
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:28, 1 August 2011
Chiar daca veti llocui la mama Dvs. cu ambii copii, trebuie sa faceti dovada conditiilor in care locuiesc acestia. Nu are de ce sa va fie teama ca veti pierde copiii.
Autoritatea tutelara va efectua o ancheta sociala la domiciliul mamei Dvs. Isi vor prezenta in instanta concluziile . Iar copilul care are 14 ani impliniti va fi audiat de catre judecator in camera de consiliu, unde isi va exprima optiunea de a ramane cu unul dintre parinti.
Fiti tare! Luati-va un avocat neaparat! El va va sfatui care este cea mai buna cale de urmat in timpul divortului pentru a obtine rezultate maxime privitoare la partaj.
@dana13, nu are legatura divortul cu partajul. Se poate divorta foarte bine si fara avocat, chiar daca are doi copii minori. De data aceasta vorbesc din experienta personala.
Cred, totusi, ca ar trebui sa stim sub ce forma detine mama doamnei locuinta in care se vor muta cu totii. Daca este cu chirie, aceasta situate o pune intr-o pozitie inferioara sotului care, presupunem ca detine locuinta conjugala in calitate de (co)proprietar. De aceea, cred in continuare, ca numai un avocat o poate sfatui in cunostinta de cauza, si nu doar pe niste presupuneri, asa cum facem noi, in lipsa informatiilor.
Puteti si fara avocat...
Cred ca este cel mai indicat sa va dati silinta,SINGURA,pentru a castiga custodia copiilor. Am vazut mai multe astfel de cazuri. Toate au avut castig de cauza.
Dupa divort,puteti face o alta cerere pentru incredintarea copiilor minori,pentru crestere si educare.Tot atunci,puteti cere si o pensie de intretinere a copiilor.
De asemenea,incredintarea copiilor minori,se poate face si odata cu divortul, insa,dupa parerea mea,este mai indicat sa solicitati dupa terminarea divortului.
Trebuie sa stati calma si sa faceti totul corect si "la obiect".
Succes.

PS. - Poate face un contract de comodat pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
gigelas, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort - confirmare sau infirmare Buna ziua tuturor. Am o scurta intrebare la scenariul urmator: sotia se hotaraste sa divorteze pe motiv ca nu isi mai iubeste sotul (care este avocat, apropo), ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor alistef alistef Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit ... (vezi toată discuția)
Divort incredintare minor virginiap virginiap sunt plecata de 6 ani din romania si am cu mine cei doi copii. (20 si 14 ani) acum sotul meu a deschis divortul si pentru ca nu am fost de acord sa semnez o ... (vezi toată discuția)