avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu incredintare minor

Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit imposibila. In prezent beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani. Parintii mi-au oferit posibilitatea sa locuiesc impreuna cu ei la tarain conditii nu tocmai bune. In conditiile in care sotul meu dispune de o situatie materiala foarte buna (apartament in centrul orasului, masina, un loc de munca destul de bine platit) are sansa de a obtine custodia copilului pe motivul ca eu nu ii pot asigura conditii optime de crestere. Mentionez ca sotul meu a obtinut custodia fiicei lui in varsta de 8 ani dintr-o casatorie anterioara, invocand acest motiv.
Cel mai recent răspuns: alina_adelina , utilizator 15:02, 15 Decembrie 2010
La varsta de 6 luni a copilului orice instanta cred ca va aprecia mai mult legatura dintre mama si copil si mai putin conditiile materiale de care dispune tatal. Sigur ca sunt foarte importante si alte elemente, cum ar fi conditiile de trai pe care le poate oferi mama la domiciliul bunicilor sau stilul de viata al parintilor, dar, asa cum am aratat mai sus, nu cred ca pentru vreo instanta va prima conditiile materiale ale tatalui atunci cand se discuta incredintarea minorului la aceasta varsta.
daca iti iei un avocat bun, e imposibil sa pierzi. e la mijloc si o pensie de intretinere, pe care va trebui sa o plateasca. succes
Doamna draga, observ ca de 6 luni de zile casatoria Dvs. pare imposibila (mesajul din iunie).

Sfatul meu, in calitate de avocat, este sa faceti aceasta casatorie posibila spre binele tuturor, dar in special al copilului. Este mai important decat rezolvarea convenabila a unui divort, chiar daca veti obtine copilul si o pensie "grasa".

Dar daca nu si nu, atunci ma puteti contacta daca sunteti din Bucuresti si doriti un avocat.

Va urez succes,
Av. Dinu.
Am si eu cateva intrebari si sper ca puteti sa imi raspundeti sincer.Sunt casatorita de un an si am o fetitza de un an.Nu mai pot convietui cu sotzul si sunt speriata caci daca divortez o sa i se incredinteze copilul.Mama lui este casatorita in Italia si are apartament in oras dar pe numele ei.parintii mei stau la tzara .Mie tare frica si as vrea ca d-voastra care stiti legile mai bine sa imi spuneti ce sanse am.va multumesc
La aceasta varsta a copilului as spune ca sunt sanse peste 90% sa fie incredintata mamei.
Daca nu se poate altfel, mult succes!

Alte discuții în legătură

Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)