avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate tatalsa obtina custodia copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului?

Buna ziua!

As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere.
Cunosc un tatic care este in divort cu sotia sa,au fost casatoriti timp de 6 ani,ea mai are o fata de 6 ani dintr-o casatorie anterioara,iar baiatul care este al lor. Problema este ca ea nu vrea sa ii incredinteze baiatul lui,este deja al doilea divort al lor si prima data tot el l-a intentat,si a doua oara tot el (pe motiv de infidelitate). Ea a parasit domiciliul pt ca isi gasise pe altcineva,2 luni nu si-a mai vazut baiatul,iar acum spre sfarsitul divortului a venit si ea ca vrea sa isi ia baiatul inapoi,dar nici macar nu este interesata de el si tot ce face acum este din rautate si dorinta de razbunare. Copilul are 4 ani si nu poate sta in preajma ei.de cate ori ramane cu ea plange si nu vrea sa stea acolo,s-a obisnuit f mult cu tatal care de altfel este cel care s-a implicat in cresterea lui f mult,fata de mama care il trateaza ca pe un simplu obiect.
Ce se poate face in situatia asta? Cum ar putea acesta sa ia custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:38, 27 Iunie 2009
Toate motivele care au condus la aceasta situatie trebuie invocate si dovedite in instanta, pentru a se forma convigerea acesteia ca este in interesul minorului sa fie incredintat tatalui. Mai conteaza , intr-o oarecare masura si punctul de vedere al autoritatii tutelare, care va efectua anchete sociale atit la domiciliul tatalui cit si la domiciliul mamei. In orice caz, instanta va aprecia starea de fapt si va lua decizia pe care o considera in interesul copilului. La fel ar trebui sa gindeasca si parintii, sa actioneze in asa fel incit copilul sa fie protejat . Din pacate , unii parinti ( fie mame , fie tati) se lupta intre ei si de suferit sufera copii. Incredintarea minorilor catre unul dintre parinti se face si luind in considerare conditiile materiale si morale , de educatie si crestere pe care acestia le pot oferi .
Conditii materiale au ambii parinti,dar imoralitatea mamei cum o putem dovedi in instanta?
Tatal se gandeste doar la binele micutului,dar mama la binele ei si este pacat ca o sa creasca din "stanga in dreapta". Parerea mea este ca nu prea o sa vada ceva bun si ii va fi si micutului greu,iar cea mai grea, despartirea de tatal sau fara care nu prea sta!
"Imoralitatea" mamei poate fi dovedita prin orice mijloc de proba, inclusiv martori. Totul de pinde de modul in care se va instrumenta cauza, si care vor fi concluziile ce vor rezulta din probatoriu.
Bbk a scris:

Conditii materiale au ambii parinti,dar imoralitatea mamei cum o putem dovedi in instanta?
Tatal se gandeste doar la binele micutului,dar mama la binele ei si este pacat ca o sa creasca din "stanga in dreapta". Parerea mea este ca nu prea o sa vada ceva bun si ii va fi si micutului greu,iar cea mai grea, despartirea de tatal sau fara care nu prea sta!


Daca veti reusi sa dovediti acest lucru relativ la despartirea fata de tata ar trebui ca in mod normal sa sa obtina castig de cauza.
Singura intrebare ar fi aceea daca va reusi sau nu sa dovedeasca acest lucru in fata instantei de judecata pe baza de probe.

avocat Claudiu Lascoschi
Parasirea, nejustificata , a domiciliului conjugal (spre exemplu pentru a locui cu acel concubin) poate fi invocata ca si motiv de divort , insa , din punctul meu de vedere, o noua relatie a mamei , chiar daca relatiile dintre soti nu sunt inca pe deplin finalizate, nu conduce la ideea ca aceasta ar fi "inapta " sa-si creasca propriul copil , sau ar fi "imorala "-notiune relativa....

.Nu stim care ar fi cauzele care au impins-o pe aceasta la o relatie extraconujugala....nu cunoastem raporturile de familie...
Insa un aspect important e securitatea , linistea pe care copilul o resimte in preajma acesteia ...Dumneavoastra ati mentionat ca plange....e clar ca exista o suferinta, plus ca acest copil , cu greu poate accepta ca intre parinti va exista o separatie , ca exista o alta persoana in viata mamei ...

Sunt lucruri pe care , cu greu , minorul le poate intelege si admite.... e mult prea devreme , din punctul meu de vedere , ca acest sa constate o alta schimbare ... faptul ca mama are o alta relatie...cred ca-l confuzioneaza mai mult...

Doreste mama sa se implice corespunzator in viata minorului ?Are un venit ? o locuinta stabila ?
Un comportament adecvat si o stabilitate afectiva ?


Dumneavoastra cunoasteti , cu adevarat , natura relatiei dumneavoastra , asa incat sa va ganditi si la motivele de divort , si la cele de incredintare....Succes.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Mama imorala josephine_78 josephine_78 buna ziua! as vrea sa stiu in ce caz i se poate spune sau invoca unei sotii care vrea sa divorteze faptul ca este mama imorala??? va multumesc!!!B-) (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ? costin27 costin27 De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)