avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu incredintare minor

Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit imposibila. In prezent beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani. Parintii mi-au oferit posibilitatea sa locuiesc impreuna cu ei la tarain conditii nu tocmai bune. In conditiile in care sotul meu dispune de o situatie materiala foarte buna (apartament in centrul orasului, masina, un loc de munca destul de bine platit) are sansa de a obtine custodia copilului pe motivul ca eu nu ii pot asigura conditii optime de crestere. Mentionez ca sotul meu a obtinut custodia fiicei lui in varsta de 8 ani dintr-o casatorie anterioara, invocand acest motiv.
Cel mai recent răspuns: alina_adelina , utilizator 15:02, 15 Decembrie 2010
Pai... copiii aia nu mai au 6 luni, respectiv 1 an, ca... mesajele insele aveau 1-2 ani vechime!!!!

Oricum, pentru o mama care si-a pierdut copilul, posibilitati exista, insa trebuie vazut dosarul vechi, sentinta instantei, studiata situatia de fapt, cat si daca depinde de mama sa o schimbe etc.
Trebuie sa vorbiti cu un avocat, ce va pot spune in lipsa amanuntelor? Ca puteti face multe, dar nu pot sa-mi dau seama ce anume s-ar potrivi in situatia dv. ca... nu stiu care e aceea.
Asa ca, va luati inima in dinti si plecati la lupta. Cu ajutor.
Doresc sa divortez pentru ca sotul are probleme psihice, iar copilul de 3 ani este afectat de atmosfera proasta pe care o creeaza mereu in sanul familiei. Am o banuiala ca sotul doreste sa imi ia copilul. Care sunt situatiile si motivele pe care le poate invoca pentru a putea primi copilul in ingrijire? Am auzit ca parasire de domiciliu, mama imorala, mijloace insuficiente de trai. Doresc detalii la fiecare caz. Multumesc.
cris11bleu a scris:

Doresc sa divortez pentru ca sotul are probleme psihice, iar copilul de 3 ani este afectat de atmosfera proasta pe care o creeaza mereu in sanul familiei. Am o banuiala ca sotul doreste sa imi ia copilul. Care sunt situatiile si motivele pe care le poate invoca pentru a putea primi copilul in ingrijire? Am auzit ca parasire de domiciliu, mama imorala, mijloace insuficiente de trai. Doresc detalii la fiecare caz. Multumesc.

Potrivit art.38 alin.1 din Codul familiei, instanta judecãtoreascã poate desface cãsãtoria prin divort atunci când, datoritã unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vãtãmate si continuarea cãsãtoriei nu mai este posibilã. In alin.3 al aceluiasi articol se prevede ca oricare dintre soti poate cere divortul atunci când starea sãnãtãtii sale face imposibilã continuarea cãsãtoriei.
Instanta este cea care va stabili cui va fi incredintat minorul, pe bazaprobelor administrate in proces.În acest scop, instanta va asculta pãrintii si autoritatea tutelarã si, tinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta dacã au împlinit vârsta de zece ani, va hotãrî pentru fiecare dintre copii, dacã va fi încredintat tatãlui sau mamei.
Motivele de divort sunt diverse, fiecare parte poate invoca un asemenea motiv - din cele enumerate de dvs - , dar instanta va hotari daca cererea de divort intemeiata pe un astfel de motiv este fondata sau nu.
buna ziua,sunt o femeie disperata care nu mai stie ce sa faca,suntem casatoriti de 2 ani si avem o fetita de 1 an.situatia dentre mine si sotul meu a devenit de nesuportat.sunt agresata fizic si verbal.mentionez ca sunt in concediul de cresterea copilului. eu ma ocup exluziv de fetita...am vrut de mai multe ori sa il parasesc dar nu ma lasa sa plec cu fetita,profitand de faptul ca fara ea nu plec.daca as pleca,as merge la parintii mei care nu nu conditii prea grozave in comparatie cu locuinta in care stam impreuna cu parintii lui.o alta problema este ca parintii meu nu au un comportament demn de urmat..si anume mama alcoolica...tatal are o relatie extraconjugala.....si intre parintii sotlui sunt ff multe certuri..numai ca in exterior au o eticheta buna...va rog ajutati-ma cu un sfat...alte detalii daca vreti.....lasati-mi un mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)