Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit imposibila. In prezent beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani. Parintii mi-au oferit posibilitatea sa locuiesc impreuna cu ei la tarain conditii nu tocmai bune. In conditiile in care sotul meu dispune de o situatie materiala foarte buna (apartament in centrul orasului, masina, un loc de munca destul de bine platit) are sansa de a obtine custodia copilului pe motivul ca eu nu ii pot asigura conditii optime de crestere. Mentionez ca sotul meu a obtinut custodia fiicei lui in varsta de 8 ani dintr-o casatorie anterioara, invocand acest motiv.
doamna, nu va fie teama.si eu, cand avea baiatul meu un an am vrut sa divortez dar mi-a fost teama, din aceleasi motive:sotul avea vila, masini, bani si ,mai mult, o functie care ar fi putut influenta incredintarea copilului..au trecut patru ani si jumatate, azi e aceeasi situatie(disproportie de venituri), mai mult, ai mei nu ma pot ajuta dar mi-am facut curaj si am depus actiunea de divort.peste 5 zile am termen. nu imi mai este frica, legile romane sunt de partea mamei, in general si ,cu siguranta veti obtine custodia fetei. aveti nevoie doar de curaj si vointa. femeia nu e chiar atat de slaba cum cred in general barbatii
desi legea ofera sanse egale parintilor la acordarea custodiei, practica instantelor este clara: minorii ,mai ales la varste f fragede, sunt incredintati mamei.trebuie sa se dovedeasca faptul ca mama e imorala si sa nu prezinte interes, dragoste si atentie cresterii copilului pentru a nu i se incredinta minorul.nu conteaza ca veniturile sunt mai mici, ca tatal are bani, casa sau mai stiu eu ce.el e obligat la pensie alimentara in functie de venituri, iar daca exista bunuri obtinute in timpul casatoriei, se poate cere si partajarea acestora chiar si in conditiile in care mama nu a avut servici si s-a ocupat exclusiv de gospodarie, de cresterea copilului si de ingrijirea sotului.toate aceste activitati inseamna aportul femeii la dobandirea bunurilor comune.asa ca... decizia va apartine, doamna!
Pentru doamna care are minora(ul) de 6 luni (este valabil si pentru d-na cu minorul de 1 an),doamna draga este fff .putin prbabil ca sugarul de 6 luni sa i se incredinteze tatalui, numai pt. faptul ca are conditii de trai mai bune ,este f. adevarat ca mai presus de orice sunt interesele minorului ...insa.... unicul interes pentru acest copil de 6 luni este alaptatul si ingrijirea grijulie a unei mamici responsabile.
multa bafta
Custodie fetita
chico_malo
buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Custodie copil
dragan oana
buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)