Buna ziua tuturor. Am o scurta intrebare la scenariul urmator: sotia se hotaraste sa divorteze pe motiv ca nu isi mai iubeste sotul (care este avocat, apropo), exista 2 copii, o fata de 14 ani si un baiat de 2 ani; sotul nu suporta ideea divortului si a amenintat sotia ca isi va pierde copii; mentionez ca nu au existat nici un fel de probleme in familie, e o mama super, si nu sunt motive pentru a fi invinovatita pentru ceva. Intrebarea mea este: poate pierde mama acesti copii?
Teoretic sotul poate castiga copiii in instanta, chiar daca e avocat (nu toti avocatii sunt batuti in cap :). Dar e foarte putin probabil. Cel putin la minora de 14 ani se va tine cont foarte mult de optiunea ei. Baiatul de 2 ani 90% va fi incredintat mamei. Problema se pune, insa, daca ca urmare a partajului sotia va mai ramane cu vre-un bun. Caci nici o instanta nu o sa-i incredinteze copiii daca nu are o casa unde sa-i creasca.
Salut. In primul rand, multumesc pentru raspuns. Am o obiectie: pe ea chiar nu o intereseaza vreun bun material, doar copilul cel mic, pentru ca fata e sigura ca va ramane cu tatal. In ceea ce priveste casa, ea si-a cumparat o casa, dar daca o trece pe numele ei, nu va intra la divort? Adica nu o poate lua sotul?
Casa, chiar dobandita in timpul casatoriei poate fi si bun propriu (sa nu intre in partaj) spre ex. daca este donata sau sunt donati banii in vederea cumpararii casei. In aceasta situatie atentie la posibila succesiune a donatorului.
Este normal ca copilul sa beneficieze de cele mai bune conditii posibile si daca instanta va considera ca acestea pot fi oferite de catre tata atunci asa este normal. Fiind ca oricum fara un parinte conteaza mai putin daca este tatal sau mama.