avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - confirmare sau infirmare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - confirmare sau infirmare

Buna ziua tuturor. Am o scurta intrebare la scenariul urmator: sotia se hotaraste sa divorteze pe motiv ca nu isi mai iubeste sotul (care este avocat, apropo), exista 2 copii, o fata de 14 ani si un baiat de 2 ani; sotul nu suporta ideea divortului si a amenintat sotia ca isi va pierde copii; mentionez ca nu au existat nici un fel de probleme in familie, e o mama super, si nu sunt motive pentru a fi invinovatita pentru ceva. Intrebarea mea este: poate pierde mama acesti copii?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 07:39, 2 Iunie 2005
Teoretic sotul poate castiga copiii in instanta, chiar daca e avocat (nu toti avocatii sunt batuti in cap :). Dar e foarte putin probabil. Cel putin la minora de 14 ani se va tine cont foarte mult de optiunea ei. Baiatul de 2 ani 90% va fi incredintat mamei. Problema se pune, insa, daca ca urmare a partajului sotia va mai ramane cu vre-un bun. Caci nici o instanta nu o sa-i incredinteze copiii daca nu are o casa unde sa-i creasca.
Salut. In primul rand, multumesc pentru raspuns. Am o obiectie: pe ea chiar nu o intereseaza vreun bun material, doar copilul cel mic, pentru ca fata e sigura ca va ramane cu tatal. In ceea ce priveste casa, ea si-a cumparat o casa, dar daca o trece pe numele ei, nu va intra la divort? Adica nu o poate lua sotul?
Nu ar fi normal ca fata să rămână cu mama?????
Casa, chiar dobandita in timpul casatoriei poate fi si bun propriu (sa nu intre in partaj) spre ex. daca este donata sau sunt donati banii in vederea cumpararii casei. In aceasta situatie atentie la posibila succesiune a donatorului.
Este normal ca copilul sa beneficieze de cele mai bune conditii posibile si daca instanta va considera ca acestea pot fi oferite de catre tata atunci asa este normal. Fiind ca oricum fara un parinte conteaza mai putin daca este tatal sau mama.
in ce priveste ca fata sa ramana cu mama am spus ca se va tine cont foarte mult de pozitia fetei dar nu cred ca aceasta va fi un criteriu exclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Divort - cui se vor incredinta copiii minori? abcabc abcabc Va scriu in numele unei vecine, care este o bunica disperata. Fiul ei a fost casatorit timp de 14 ani. In urma acestei casatorii au rezultat doi copii minori - ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)