Sarbatori fericite tuturor!
Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori.
De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma atat fizic, cat si psihic, chiar si in fata copiilor, de nenumarate ori. Am cateva certificate medico-legale.
Pe copii i-a abuzat psihic, tipand la ei si vorbindu-le urat, insa nu i-a lovit rau niciodata, doar la fund, ca orice parinte.
Locuim in casa mamei mele, el nu a avut domiciliul niciodata la aceasta adresa, numai eu si copii.
Am primit un apartament cu 3 camere, cu chirie de la ANL, in capatul celalalt al orasului. Avem toti drepturi egale acolo, desi semnatura mea nu a fost necesara la incheierea contractului.
Relatia nostra e deteriorata, nu il mai iubesc, nu mai avem o relatie sexuala, nu mai sunt sanse de impacare si i-am spus ca divortez.
Desi i-am spus mai demult sa plece, mi-a spus ca sta pt copiii si ca pleaca cand primeste casa, ca imi "va lasa" electrocasnicele, pt confortul copiilor, desi sunt luate impreuna. Tot atunci zicea ca nu vrea copiii, ca el e tanar si vrea sa-si refaca viata si ca mi-i lasa mie, sa vad eu cine ma ia cu "2 vagoane"!!!
Apoi, s-a razgandit. Vrea copiii. A spus ca se muta in apartamentul de la ANL, ia toate electrocasnicele din actualul apartament, unde locuim, ca sa le duca dincolo, ia si copiii, ii muta de la gadinita unde sunt inscrisi, si ca are toate drepturile, pt ca nu mi s-au incredintat mie, iar pe contract sunt trecuti si ei, si eu. Si ca nu ma impiedica sa locuiesc cu el, daca vreau, insa copiii stau cu el. In sinea lui, spera sa ne impacam.
El ma ameninta ca o sa-i fie lui incredintati copiii, pt ca e titular de contract (de INCHIRIERE!!!), iar eu nu am casa, ci stau in apartamentul mamei.
Pe copii ii momeste cu cadouri si ii intoarce impotriva mea, spunandu-le ca nu ii iubesc si convingandu-i sa-mi zica la telefon ca nici ei nu ma iubesc. Mi-a spus cel mare, de 4 ani si jumatate. Copiii il prefera pe el, pt ca lipseste mult de acasa si ii duc dorul.
Mentionez ca am un venit stabil si ca nu doresc sa stau impreuna cu el, in apartamentul ANL.
1. Cum sa procedez ca sa fie mai bine pt copiii, in cazul in care o sa cer ancheta sociala?
2.Unde o sa se faca ancheta, unde locuiesc acum sau la apartamentul ANL?
in cazul anchetei sociale, asistentul social adreseaza si minorilor intrebari referitoare la cum se poarta parintii cu ei?
3. Domiciliul declarat la politie, atat pt mine, cat si pe copii, este unde stau acum, nu unde scrie in contractul de inchiriere. Cat conteaza acest lucru pt a-mi putea lua copiii inapoi?
4. Ce dovezi ar putea aduce tatal, impotriva mamei, ca sa-i fie incredintati lui minorii? Repet, eu am dovada ca m-a agresat si ca s-a petrecut in fata copiilor (ma batea cu ei in brate).
Am fost cu cel mare la psiholog, pt ca uda patul (la 4 ani) si mi s-a spus sa ne rezolvam noi adultii problemele, apoi sa tratam copilul.
Conform Art. 613 indice 2 din C. pr. Civila , instanta poate sa-mi incredinteze mie minorii? In aceste conditii, instanta ma obliga sa stau cu minorii in casa de la ANL, fiind domiciliu comun?
Multumesc.