avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori - mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori - mama in strainatate

Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg deloc, si acum vor sa divorteze. Mama copiilor abia a plecat in Italia (cu forme legale) la munca. Iar copii i-a lasat in grija viitorului sot (dupa divortul de actualul sot, vrea sa se marite cu acesta). Sotul (inca legal) l-a amenintat pe actualul iubit al mamei ca ii deschide dosar penal, pe motiv ca tine el copii. Apoi, intr-un exces de zel , a luat copii de la scoala/gradinita, iar acum ii are acasa.
In principiu, actualul sot e de acord cu divortul, la partaj inca nu vor sa il faca, iar de copii nu prea il intereseaza. El i-a luat de la actualul iubit al mamei lor doar de "ochii lumii", pt ca nu e tocmai un tata devotat. As vrea sa va cer parerea in legatura cu situatia lor, amandoi sotii vor divortul, nu vor partajul, iar mama vrea custodia copiilor. Insa abia fiind plecata la munca in Italia, cum ar trebui sa procedeze, pt i fi admisa cererea? De ce acte are nevoie, ce formalitati ar trebui indeplinite? Daca trimite o procura prin care sa-si imputerniceasca avocatul sa se ocupe de toate demersurile din proces, e posibil (inclusiv depunerea actiunii in numele sau)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:24, 15 Martie 2010
Varianta cea mai buna este bineinteles sa angajeze avocat caruia ii va da in acest sens si o procura speciala in baza careia acesta va putea formula actiunea si evident o va si putea reprezenta in fata instantei.De asemenea va trebui sa mai faca dovada resedintei sale in Italia si a locului de munca in cazul in care aceasta lucreaza cu carte de munca.
Eu cred ca este o intreprindere dificila,aproape imposibila,avand in vedere faptul ca mama care ar dori incredintarea minorilor se afla departe de acestia,iar pana in prezent i-a lasat in grija unui strain(chiar daca este iubitul mamei pentru minori el este un strain).
Mama copiilor,la randul ei trebuieste sa dovedeasca ca are in Italia un loc de munca stabil,dar mai ales legal.
Sotul ar putea folosi aceasta situatie,in fata instantei si ar putea-o si dovedi cu probe.
Indiferent de modul in care acesta s-ar comporta atat timp cat nu efacteaza educatia copiilor si nu este decazut din drepturi printr-o hotarare definitiva este totusi tatal natural al copilului.
Ar fi bine sa aiba probe cu privire o comportare anormala sau lipsa de interes vadit fata de copii din partea sotului,dovedita cu probe.
Oricum,un avocat o poate reprezenta,daca doreste sa formuleze actiune de incredintare
Sotul are dreptate...este tatal copiilor..are toate drepturile si OBLIGATIILE fata de acestia...el raspunde conform legii!
De acord cu opiniile de mai sus.
Eu cred ca mama nu s-a purtat tocmai corect fata de copii si ca situatia prezenta ii poate dauna serios in procesul de incredintare.
Nu se lasa copiii asa, la un vecin, iubit sau la un prieten bun, ei au parinti in primul rand si ei trebuie sa stea cu familia.
Chiar faptul ca e plecata din tara, ca e departe de copii e un mare handicap.

Cat o fi tatal de dezinteresat, totusi i-a luat, actionand foarte corect legal. Ba chiar putea sa acuze iubitul de rapire...
Copiii stau cu parintii si numai cand nu se poate se procedeaza diferit.
Cum naiba sa stii cu ca si copil ca tatal tau sta in oras cu tine si tu stai la unul cu care are mama ta o relatie? Cine dumnezeu a luat decizia asta asa buna?

Apoi, parintii trebuie sa colaboreze in ingrijirea copiilor lor, indiferent cati iubiti, amanti, amici sau rude au...

Ma tem ca mama are sanse serioase... sa nu primeasca custodia daca nu face ceva sa schimbe situatia de fapt care nu o ajuta deloc.
Totusi, tatal e cam agresiv cu copii si cu mama (sotia lui). Copii ii cam stiu de frica, si vor la mama lor, inclusiv pe iubitul mamei lor, tin la el si intr-un fel il iubesc si se inteleg f bine cu el. Parerea minorilor chiar nu conteaza? Mama lor lucreaza cu forme legale in Italia, si vrea sa obtina custodia celor mici pt a-i lua cu ea , acolo si pt a-i da la scoala. Desigur, li se vor oferi conditii f bune si sigure de crestere/educare. Pe cand tata, munceste doar pe perioada verii (e zidar), castiga f putin (are un venit la limita existentei) , iar conduita lui fata de proprii copii e ciudata. Cand era impreuna cu sotia (mama copiilor) bea si ii batea. Oare toate acestea nu vor putea fi luate (cu martori desigur) in considerare in fata instantei, atunci cand se va face incredintarea minorilor?! Mama i-a lasat in grija iubitului pt o perioada scurta de timp, si doar pt ca le vrea binele si pt ca vrea sa ii fereasca de comportamentul tatalui lor (sotului sau inca). In plus, tatal nu tine musai la custodia lor. Ii e destul de indiferenta situatia, si din cate observ ar fi mai incantat sa nu ii aiba in grija.

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)