avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ... increditare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ... increditare minori

buna ,as avea si eu niste intrebari
am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13)
sotia lui a plecat de acasa fara copii ... invocand neintelegeri ... injuri ...alcolism...etc
copii au ramas in grija sotului. Dupa vreo 2 luni prietenul meu a aflat ca sotia avea o relatie extraconjugala de vreo 2-3 ani cu un prieten de al lui casatorit cu un copil si acesta care si acesta e in divort acum. Acum ea locuieste cu amantul de vreo 6 luni in provincie . A intentat divort , cerand doar fata ... ca baiatul oricum nu vroia sa duca cu ea. Prietenul meu vrea ambii copii. La divort ea a spus ca locuieste cu parinti in bucuresti si sa i se faca ancheta sociala la parinti.

Intrebare : Are sanse sa obtina custodia ambilor copii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:06, 10 Octombrie 2010
La incredintarea minorilor, criteriul esential este interesul minorilor. Judecatorul apreciaza ce anume e mai bine pentru copii, care dintre parinti are posibilitati reale pentru cresterea si educarea acestora. Un rol esential il au anchetele pe care le efectueaza autoritatea tutelara la domiciliul partilor. In ce-l priveste pe baiatul de 13 ani, acesta va fi audiat de catre judecator si va avea posibilitatea sa-si spuna optiunea in ce priveste incredintarea sa catre tata sau mama.
in general copii se incredinteaza mamei.
nu cred ca va obtine el amandoi copii.
ceva sanse are. conteaza si daca fata ar dori sa stea cu tatal, ca mama a plecat de 6 luni fara copii..depinde si de cum se vor administra probele..si daca el e consumator de alcool sau nu..etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Poate fi copilul meu luat de protectia copilului? sunt disperat sorinolariu sorinolariu sotia mea a fugit la amant iar fiul meu a fost luat de protectia copilului.l-am luat acasa prin hot. jud. definitiva si irevocabila data de tribunalul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)