avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil si parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil si parasire domiciliu

Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ulterior sa depuna actiune de divort, ma poate ajuta in obtinerea custodiei copilului?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 08:15, 8 August 2010
nu, deoarece copilul e ff mic si are nevoie de mamica lui
Multumesc pentru raspuns. Dar parasirea domiciliului cu tot cu copil la persoana cu are are aceasta relatie, fara a se introduce actiune de divort si faptul ca exista o relatie extraconjugala poate avea vreo repercursiune asupra sotiei? In cazul procesului de divort sau pentru custodie? Ce actiuni pot intreprinde?
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
nsa, utilizator
Relatia extraconjugala este un motiv de desfacere a casatoriei dar va trebui sa probati cu martori ( care pot fi si rude) ca aceasta a parasit domiciuliul si locuieste impreuna cu concubinul sau.
In ceea ce priveste minora trebuie sa verificati daca puteti bineninteles daca minora este sau nu corespunzator ingrijita si care sunt conditiile in care aceasta locuieste (spatiu corespunzator sau nu pentru cresterea unui copil).si sa aduceti probe in acest sens.
Oricum incadrul divortului ancheta sociala se va efectua la resedinta mamei respectiv la acea adresa.
Am inteles. Dar nu poate fi obligata sa se intoarca inapoi in domiciliu? Pe baza unei plangeri la Politie eventual? Avand in vedere ca nu sunt de acord cu divortul?
Nu, nimeni nu o poate obliga sa vina inapoi la dvs. pentru ca fiecare om este liber sa faca ce doreste cu viata lui, iar in acest caz decizia ii apartine integral cu conditia sa se ingrijeasca de minora si sa va permita sa va vizitati copilul.

Alte discuții în legătură

Divort elli20 elli20 Sunt in divort cu sotul din vina lui, si este la mijloc si un minor.In viata mea a intervenit altcineva. Poate acest lucru sa afecteze cazul, in sensul sa ... (vezi toată discuția)
Divort myhadela myhadela Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil gabi_br.ro gabi_br.ro buna ziua.as dori va rog sa-mi enumerati eventuale legi care prevad in ce mod instanta stabileste programul de vizitare de catre tata al copilului aflat in ... (vezi toată discuția)