depinde de multe..,sanse sunt mai ales ca e copilul mic si are nev mai mult de dvs,contactati un avocat sa va ajute.Succces!
Instanta va tine cont de interesul copilului si mai putin de faptul ca tatal este angajat sau nu . De obicei copiii sunt incredintati mamelor insa sintagma "interesul superior al copilului" este foarte complexa ca inteles si continut . Aveti obligatoriu nevoie de un avocat !
Pana atunci prevederile codului familiei va pot ajuta sa va faceti o idee despre problema dvs. Va doresc sa aveti succes.
"Art. 42
Instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. in acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta, daca au implinit virsta de zece ani, va hotara, pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca. "
Sanse aveti, insa trebuie sa stiti ca la incredintarea minorilor instanta are in vedere mai multe criterii dintre care amintesc :-conditiile de crestere si educare pe care le puteti oferi minorului, comparativ cu cele pe care tatal le poate oferi, apoi, atasamentul minorului fata de unul sau ambii parintii, varsta acestuia etc.Astfel, avand in vedere ca la acest moment nu beneficiati de un venit, va trebui din probele pe care le veti administra in cadrul procesului de divort sa rezulte tocmai ce spuneati si anume ca atat in prezent cat si in viitor sunteti si veti fi ajutata la cresterea si educarea minorului de parintii dvs.Inteleg ca aveti probleme financiare, insa chiar si in aceasta situatie va sfatuiesc sa angajati un avocat atat pentru redactarea actiunii cat si pentru asistenta juridica pe parcursul procesului,iar sfatul meu vine in acest sens tocmai pentru a preintampina o eventuala incredintare catre tata.
daca minorul este mic sansele dvs. sunt mari , avand in vedere cutuma instantelor de a incredinta copilul mamei.Ar fi totusi indicat sa va angajati undeva, sa demonstrati ca aveti din ce trai
Pentru incredintarea minorului, instanta va avea unic scop "interesul superior al minorului", avand la indemana mai multe criterii in solutionarea acestei cereri. Varsta minorului este importanta dar nu suficienta pentru ca acesta sa fie incredintat mamei. La fel si veniturile unuia dintre soti si exemplele pot continua.
Fiecare caz trebuie tratat in functie de imprejurarile spetei, nu exista o formula matematica de aplicat astfel incat sa cunoastem raspunsul anterior pronuntarii instantei, situatie in care nu ar mai fi necesara interventia instantei, nu? ;)