avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig de cauza daca: nu am o casa proprie caci locuim cu soacra de peste un an,.venitul meu acum provine din indemnizatia de crestere a copilului.
el oficial nu are nici un venit de aproape 2 ani.
in comun avem doar masina,mobila si o societate fara activitate(deocamdata) la care suntem actionari cu cate 50% fiecare.
va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:08, 22 Noiembrie 2008
La solutionarea cererilor referitoare la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta va tine seama si de interesele minorilor.

Instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. In acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta daca au implinit varsta de zece ani, va hotari pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.

Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.

Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.

Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.


Drepturile celuilalt parinte
Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.

In situatia in care parintele carui nu i s-a incredintat copilul constat ca celalalt parinte nu isi indeplineste corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului, poate solicita un proces de rejudecare a incredintarii minorului.

celmai mare copil are 7 ani. sa inteleg ca in acest caz instanta va hotara fara sa intrebe copilul?
Unde veti locui cu copiii este foarte important.
Daca veti AVEA O LOCUINTA veti primi totii copii daca va puteti ocupa e ei.

avocat Claudiu Lascoschi
si imai revin cu o intrebare:in cazul unei despartiri pe cale amiabila daca hotaram ca cei3 copii sa ramana la mine instanta are ceva de obiectat?
Incredintarea minorilor se dispune numai de catre instanta de judecata.
Va avea caracter prioritar interesul suprem al acestora.
Se va face si o ancheta sociala.
In urma analizei tuturor aspectelor situatiei de fapt , instanta de judecata va hotari carui parinte va incredinta minorii pt o buna crestere si educatie/.
Luati legatura cu un avocat !

Alte discuții în legătură

Divort myhadela myhadela Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort adinutza.2008 adinutza.2008 intr-un proces de divort, la ce varsta au dreptul copii sa vorbeasca, respectiv sa li se ceara parerea ori sa li se puna intrebari? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cris_deo cris_deo buna ziua. se poate introduce actiune pentru sistarea pensiei de intretinere dearece eu doresc sa ma achit de aceasta indatorire si fara a fi fortat printr-o ... (vezi toată discuția)