Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. in acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta, daca au implinit virsta de zece ani, va hotara, pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.
Avand in vedere varsta copilului,aveti mari sanse ca acesta sa va fie incredintat dvs.
Instanta va compara posibilitatile financiare ale parintilor,conditiile de intretinere,crestere si educare a copilului,se va tine cont in principal de interesul minorului, se va efectua o ancheta sociala care va fi avuta in vedere impreuna cu probele ce vor fi adminsitrate.In functie de aceste probe,ancheta sociala etc.se va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat copilul.
Foromulati actiune de divort la instanta pe raza teritoriala a careia se afla domiciliul dvs.Solicitati incredintarea minorului si obligarea la pensie.
Actiunea trebuieste dovedita cu probatorii(acte,martori,interogatoriu pe incredintare si ancheta sociala)
Eu am convingerea ferma ca trebuie sa scapati de acest calvar ,sa reparati in cel mai scurt timp greseala pe care ati facut-o casatorindu-va cu o persoana ale carei traditii si a carei religie nu le cunoasteti.
Succes !