avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am 23 de ani si de 3 ani sunt casatorita cu un cetetean albanez.ne-am casatorit in italia si am facut doar cununia civila.avem un copil de 1 an jumate.el e musulman si are o cultura foart ciudata si unele lucruri sunt chiar exagerate.la inceput era bine dar pe parcurs mai ales de cand am facut copilul ne certam din ce in ce mai des si nu suntem de acord in nimik.eu am luat hotararea sa divortez.tin sa precizez ca el a mai avut o relatie in trecut de unde au rezultat 2 fetite de care eu nu am stiut decat dupa ce am nascut.copii lui sunt la parintii lui in albania,iar eu vreu sa imi tin copilul.ce sanse am as vrea sa stiu si cum trebuie sa procedez.am inregistrat certificatul de casatorie in romania.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
nadire, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:29, 3 Martie 2010
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.

Instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. in acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta, daca au implinit virsta de zece ani, va hotara, pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.

Avand in vedere varsta copilului,aveti mari sanse ca acesta sa va fie incredintat dvs.
Instanta va compara posibilitatile financiare ale parintilor,conditiile de intretinere,crestere si educare a copilului,se va tine cont in principal de interesul minorului, se va efectua o ancheta sociala care va fi avuta in vedere impreuna cu probele ce vor fi adminsitrate.In functie de aceste probe,ancheta sociala etc.se va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat copilul.
Foromulati actiune de divort la instanta pe raza teritoriala a careia se afla domiciliul dvs.Solicitati incredintarea minorului si obligarea la pensie.
Actiunea trebuieste dovedita cu probatorii(acte,martori,interogatoriu pe incredintare si ancheta sociala)
Eu am convingerea ferma ca trebuie sa scapati de acest calvar ,sa reparati in cel mai scurt timp greseala pe care ati facut-o casatorindu-va cu o persoana ale carei traditii si a carei religie nu le cunoasteti.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara. As dori sa sriu cam cat dureaza un divort, daca in urma casniciei de 8 ani a rezultat si un minor. Acest divort nu este dorit de ambele parti. In ... (vezi toată discuția)