avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori - mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori - mama in strainatate

Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg deloc, si acum vor sa divorteze. Mama copiilor abia a plecat in Italia (cu forme legale) la munca. Iar copii i-a lasat in grija viitorului sot (dupa divortul de actualul sot, vrea sa se marite cu acesta). Sotul (inca legal) l-a amenintat pe actualul iubit al mamei ca ii deschide dosar penal, pe motiv ca tine el copii. Apoi, intr-un exces de zel , a luat copii de la scoala/gradinita, iar acum ii are acasa.
In principiu, actualul sot e de acord cu divortul, la partaj inca nu vor sa il faca, iar de copii nu prea il intereseaza. El i-a luat de la actualul iubit al mamei lor doar de "ochii lumii", pt ca nu e tocmai un tata devotat. As vrea sa va cer parerea in legatura cu situatia lor, amandoi sotii vor divortul, nu vor partajul, iar mama vrea custodia copiilor. Insa abia fiind plecata la munca in Italia, cum ar trebui sa procedeze, pt i fi admisa cererea? De ce acte are nevoie, ce formalitati ar trebui indeplinite? Daca trimite o procura prin care sa-si imputerniceasca avocatul sa se ocupe de toate demersurile din proces, e posibil (inclusiv depunerea actiunii in numele sau)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:24, 15 Martie 2010
Ba toate acestea vor conta, dar si faptul ca acum copiii nu se afla la mama si aceasta nu face plangeri, nu revine in tara etc.
Stiu ca nu e drept sa lasam serviciul... dar e vorba despre copii si pentru ei nu conteaza un job sau altul... conteaza sa fie in siguranta.
Daca perioada e scurta si mama se intoarce, e ok, poate merge sa-i ia ea, poate veni de pe alta treapta in dosar la incredintare...
Cereti-i tatalui ori o procura sa-i scoateti din tara si sa-i duceti cu dv., ori veniti langa copii. Tot ce ati aratat dv. e de luat in seama, dar la fel si ce am aratat mai sus.
Imi pare rau pentru situatia in care sunteti, nu e usor... Succes!
Nu eu sunt in aceasta situatie, ci o cunostiinta. Pentru ea, incerc sa cer lamuriri, de la cei in domeniu cu experienta. E plecata de o luna in Italia, cu forme legale, si pana prin august nu poate sa revina. Acum copii sunt la tatal lor, dar au fost luati de catre acesta cu forta, in curtea scolii. Ei nu au vrut sa merga cu el (cu tatal), plangeau si incercau sa se sustraga de la el... inca pana la urma tot i-a luat. Martori la "eveniment" au fost colegii minorilor, si profesoara/ invatatoarea. Mama a plecat acum un an de la sot din apartament, pt ca ii placea/place bautura, o batea si pe ea si pe cei mici, avea un comportament agresiv. Tot de frica lui nu a putut inainta divort in toata aceasta perioada de un an de zile cat a stat la actualul iubit. Si abia de o luna a reusit sa isi gaseasca de lucru in Italia. Cum e la inceput, nu poate reveni in tara pana in luna iulie-august.
Va multumesc, pt lamuriri!
Cele aratate in ultima dvs.relatare,conteaza destul de putin,daca nu chiar,foarte putin,trucat este vorba despre probe reale,inclusiv despre constatarile pe care le va face ancheta sociala emanata de la Autoritatea tutelara,in sensul ca minorii au fost lasati in grija concubinului,iar mama,chiar daca a pecate pentru un trai mai bun,i-a parasit incredintandu-i acestuia.
De asemeni probele vor demonstra ca tatal natural,chiar daca are posibilitati materiale mai reduse,a intervenit pentru minori si -ia luat de la acea persoana,cu care copiii nu aveau nicio tangenta.
De asem,eni tatal natural,asa cum este acesta,nu este decazut din dreptuyri si astfel nu ii poate fi refuzata custodia,decat daca ar fi comis sau ar comite fapte reprobabile.
Imi pare rau,dar cele relatate,nu schimba foarte mult situatia.Ramane o intreprindere dificila.
Daca sta pana in august si are inima sa-si lase copiii pe mana unui tata violent cu ei pentru un job... atunci instanta poate considera din doua una: ori mama nu e responsabila sa lase copiii sa stea in conditii improprii cu un tata violent, deci nu i-ar merita... ori mama a considerat ca nu e asa rau ca acesti copii sa stea cu tatal lor, deci i se pot incredinta acestuia.
E logic si normal...
Daca nu revine in tara de urgenta... e cam rau pentru incredintarea minorilor catre aceasta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)