Multumesc ptr raspuns.
Sint "novice" in aceste lucruri, asa ca revin cu o alta intrebare. Care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i parcurg? Sa informez asociatia de locatari? Sa-l dau in judecata? Trebuie sa caut un avocat? Cum se procedeaza?
Ce drepturi legale am in urmatoarea problema cu vecinul de la bloc, de deasupra mea?
Vecinul de deasupra mea a facut modificari la instalatia de alimentare cu apa din apartamentul lui, ingropand-o in pardoseala, iar de atunci au aparut infiltratii la baia mea, pe hol si in bucatarie.
Tavanul de la baie este complet distrus, iar in momentul in care cineva face dus deasupra, toata apa de pe pardoseala lui se scurge prin tavan la mine.
La bucatarie, in coltul comun cu baia, tavanul a ainceput sa pice si el (incarcatura adica), pana la armatura. Peretele s-a coscovit si se intinde pe suprafete tot mai mari. La fel si in hol, car are perete comun cu baia.
Dupa discutiile cu proprietarul de deasupra, chiar si dupa ce a vazut ce e la mine in casa, nu vrea sa faca nici o reparatie la el pentru a remedia problema.
Pot sa-l dau in judecata? Ce sanse as avea? Sau cum pot sa-l determin sa faca ceva?
Multumesc mult!