avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate skiss

Activitate skiss

Răspuns la discuția Retrocedare si/sau Succesiune?
Multumesc petru raspuns.
Problema pe care o vad eu este un pic diferita si de aceea o sa reformulez intrebarea:

Cum si unde se pot obtine detalii privitoare la dobindirea terenurilor prin retrocedare de unchiului meu?
Legea in viguare specifica o limita cit pamint(arabil, padure, pasune, etc.) se poate retroceda unei persoane indreptatite?
Buna Ziua!
Caut un sfat legal in legatura cu o problema de retrocedare si/sau succesiune.

Citva timp in urma, unchiul meu a initiat precedura the retrocedare a unor domenii o data aflate in proprietatea familiei noastre.
Cu ocazia asta (unchiul) a solicitat mamei mele (mama si unchiului fiind unicii copii supravetuitori indreptatiti pentru retrocedarea terenurilor in discutie) copie dupa actele ei de identitate de a o reprezenta in procesul de retrocedare.
Urmand procedurii de retrocedare mamei mele i s-a zis (de catre unchil meu) ca s-au retrocedat prea putine domenii si nu merita sa se implice.

Recent, dupa moartea unchiului am inceput sa auzim zvonuri prin familie ca ar fi vorba despre 100 hectare din care jumatate ar revenii mamei mele.
Problema delicata este ca mama nu detine nici o documentatie privitor la retrocedare.

Intrebarea mea este cum ar putea mama sa intre in posesia documentelor de retrocedare si/sau de proprietate a acestor terenuri cu pricina.

Va multumesc anticipat pentru orice informatie.

Cu Stima,
Stefan