avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare si/sau Succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare si/sau Succesiune?

Buna Ziua!
Caut un sfat legal in legatura cu o problema de retrocedare si/sau succesiune.

Citva timp in urma, unchiul meu a initiat precedura the retrocedare a unor domenii o data aflate in proprietatea familiei noastre.
Cu ocazia asta (unchiul) a solicitat mamei mele (mama si unchiului fiind unicii copii supravetuitori indreptatiti pentru retrocedarea terenurilor in discutie) copie dupa actele ei de identitate de a o reprezenta in procesul de retrocedare.
Urmand procedurii de retrocedare mamei mele i s-a zis (de catre unchil meu) ca s-au retrocedat prea putine domenii si nu merita sa se implice.

Recent, dupa moartea unchiului am inceput sa auzim zvonuri prin familie ca ar fi vorba despre 100 hectare din care jumatate ar revenii mamei mele.
Problema delicata este ca mama nu detine nici o documentatie privitor la retrocedare.

Intrebarea mea este cum ar putea mama sa intre in posesia documentelor de retrocedare si/sau de proprietate a acestor terenuri cu pricina.

Va multumesc anticipat pentru orice informatie.

Cu Stima,
Stefan
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:38, 10 Decembrie 2013
Problema pusa in discutie este foarte delicata.
Puteti sa continuati ce a inceput unchiul dumneavoastra.
Nu poate fi vorba de succesiune, imobilele ce au facut obiectul retrocedarii, daca nu ai intrat in proprietatea solicitantilor, nu pot constitui masa succesorala.
Multumesc petru raspuns.
Problema pe care o vad eu este un pic diferita si de aceea o sa reformulez intrebarea:

Cum si unde se pot obtine detalii privitoare la dobindirea terenurilor prin retrocedare de unchiului meu?
Legea in viguare specifica o limita cit pamint(arabil, padure, pasune, etc.) se poate retroceda unei persoane indreptatite?
La orice primarie exista evidenta proprietatilor fiecarui cetatean ce are domiciliul pe copetenta ei teritoriala.
Chiar si la serviciul taxe si impozite va puteti adresa.
Retrocedare se face in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea pe vechile amplasamente in zona necooperativizata Balaurul Balaurul Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi în...: Problema, pe scurt: [b]1)[/b] Intr-o zona colinară, [u]zona necooperativizată[/u], [b]strabunului ... (vezi toată discuția)