avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate Zappo11

Activitate Zappo11

Reducerea perioadei de suspendare nu imi foloseste deoarece am nevoie de permis sa ma deplasez. O sa contest procesul verbal intrucat mi-am adus aminte ca pe filmarea pe care mi-a aratat-o politistul am fost surprins cu viteza respectiva in timp ce depaseam o alta masina. Ma gandesc ca poate am o sansa avand in vedere a eram doua masini in cadru.
Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de aparatul radar stationar circuland cu viteza de 102 km/h. In procesul verbal sunt inscrise toate datele corect, inclusiv tipul si seria aparatului radar, deci nu exista niciun motiv de anulabilitate a procesului verbal in opinia mea de necunoscator. Ceea ce doresc sa stiu e daca in practica judiciara s-a castigat vreun proces pe articolul asta:

"b) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează numai în regim staţionar, eroarea maximă tolerată este de:- ± 3 km/h pentru viteze până la 100 km/h;- ± 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;"

Asta ar insemna o marja de eroare intre 99 si 102 km/h, iar daca instanta mi-are admite plangerea as scapa de suspendarea permisului.

Multumesc!
Răspuns la discuția Problema firma telefonie mobila
Multumesc pentru raspunsuri! Se poate inchide,
Buna ziua,

Se da urmatoarea speta:

La o anumita data, am contactat telefonic un operator orange, cerandu-i prelungirea perioadei contractuale cu inca 6 luni, deoarece abonamentul meu expirase + schimbarea optiunii actuale cu una de 5 euro (TVA inclus; cel putin asa mi-a confirmat operatorul cu care am vorbit). In timp, am observat ca, de fapt, nu platesc 5 euro (TVA inclus), ci 8 euro, lucru confirmat de un alt operator orange la o reprezentanta orange. Ce vreau eu sa stiu:

- se considera ca nu si-au respectat obligatiile contractuale daca nu s-a facut nimic scris?
- pot sa le cer daune pentru plata facturii peste ceea ce am stabilit de comun acord cu ei?
- daca am platit factura timp de 3-4 luni de zile, fiind constient ca suma este mai mare decat ar trebui sa fie, mai am drept de atac asupra lor?

Singura mea dovada cred ca este convorbirea cu operatorul lor, care poate sau nu sa fie deja stearsa.
Daca le spun "off the record" sa-mi schimbe optiunea cu ceea ce doresc eu, reversul medaliei constand in posibilitatea de a-i da sau nu in judecata, se considera santaj? :rolleyes: Nu vreau nici sa ii actionez in instanta, nici sa renunt la serviciile lor, doar sa-i "scutur" putin.

Multumesc!