In primul rând, noi am muncit pentru acesti bani si sa ne cumparam o casuta...veniturile noastre, tinand cont ca avem si un bebelus, nu ne permit sa locuim cu chirie încă 3 luni. Contractul de închiriere a fost făcut pe perioada nedeterminata deci oricand putem rezilia contractul...dintr un salariu de 1500 de lei al sotului, se poate trai tinand cont de chirie care este 500 de lei plus alte cheltuieli? Iar foștii proprietari au 2 salarii si 1 pensie...care sunt mai amărâți?
Si încă o întrebare:trebuie sa plătim si impozitul de 2% din suma scrisa pe actul de adjudecare? Dosarul de executare este din 2011, asta înseamnă ca vorbim de aplicarea legii pe Codul Civil vechi si Codul de procedura vechi?
Practic si teoretic, este de datoria executorului prin intermediul caruia am adjudecat imobilul sa dispună inscrierea dreptului nostru de proprietate in CF sau trebuie sa ne adresam altui executor? Bine ca nu se pune problema actiunii in justiție caci astfel ne mutam prin 2016...
Se pot evacua fostii proprietari si in perioada 1 decembrie-1 martie? Nici noi nu avem locuinta si asa cum noi locuim cu chirie asa pot locui si foștii proprietari.
In baza actului de adjudecare, pot inscrie imobilul in CF pe numele nostru? Si, totodata, pot merge sa schimb contractele de gaze si electricitate pe numele nostru? Din câte am citit in CPC, actiunea in justiție este denumita ca actiune in revendicare imobiliara, am dreptate? Offff, cate probleme :( #-o
Si acțiunea in justiție nu se realizează tot prin intermediul unui executor? Sau trebuie sa merg eu in justiție cu actul de adjudecare? Instanța nu dispune evacuări pe timp de iarnă, dar nici noi nu avem locuință si avem un copil minor..
Buna ziua!
Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt urmatorile..ce procedura urmează acestui act? Exista vreo posibilitate de a-i evacua pe fostii proprietari până de sărbători? Mentionez faptul ca nici noi nu avem locuință si știu că avem in favoarea noastră Codul de procedură civila care stipulează aceasta mentiune...bănuiesc că trebuie sa ne adresăm unui executor, dar mai departe ce se întâmplă?
Vă mulțumesc anticipat!