avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, evacuare fosti proprietari
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, evacuare fosti proprietari

Buna ziua!
Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt urmatorile..ce procedura urmează acestui act? Exista vreo posibilitate de a-i evacua pe fostii proprietari până de sărbători? Mentionez faptul ca nici noi nu avem locuință si știu că avem in favoarea noastră Codul de procedură civila care stipulează aceasta mentiune...bănuiesc că trebuie sa ne adresăm unui executor, dar mai departe ce se întâmplă?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:20, 13 Decembrie 2013
Unui executor judecatoresc va puteti adresa doar dupa ce aveti o hotarare judecatoreasca de evacare. Pentru asta trebuie sa deschideti actiune in justitie. De obicei instanta nu dispune evacuari pe timp de iarna (este si normal).
Si acțiunea in justiție nu se realizează tot prin intermediul unui executor? Sau trebuie sa merg eu in justiție cu actul de adjudecare? Instanța nu dispune evacuări pe timp de iarnă, dar nici noi nu avem locuință si avem un copil minor..
- Actiunea in justitie se face la initiativa celui interesat sa isi revendice un drept (dvs.) nu a executorului judecatoresc. Executorul doar executa, aplica o hotarare judecatoreasca.
- Actul de adjudecare este doar o proba in sprijinul a ceea ce veti revendica, adica evacuarea celor care va ocupa proprietatea abuziv.
- Pana la primavara poate se termina procesul si evacuarea si va puteti muta in casa dvs.
In baza actului de adjudecare, pot inscrie imobilul in CF pe numele nostru? Si, totodata, pot merge sa schimb contractele de gaze si electricitate pe numele nostru? Din câte am citit in CPC, actiunea in justiție este denumita ca actiune in revendicare imobiliara, am dreptate? Offff, cate probleme :( #-o
Trebuie sa asteptati o luna, apoi, daca nu s-a facut contestatie, executorul va dispune prin incheiere inscrierea dreptului dvs de proprietate in CF, totodata, la cererea dvs va va pune in posesia imobilului,evacuandu-i pe debitori.

Nu tineti cont de sfatul cu actiunea in evacuare, este gresit. Nu aveti nevoie de actiune in evacuare ( si nu in revendicare cum gresit mentionati ). Este suficienta incheierea instantei de incuviintare a evacuarii debitorilor din imobil.

Alte discuții în legătură

Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executare silita corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit. Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)