avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

termen executare silita

Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la 31.10.2011 sa il achite.
As dori sa stiu daca exista un termen legal in care eu trebuie sa parasesc apartamentul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 14:18, 17 Octombrie 2011
Din momentul vanzarii acestui apartament catre o alta persoana, dvs ati pierdut dreptul de proprietate asupra imobilului si prin urmare nu mai aveti dreptul de a locui acolo. Trebuie sa discutati cu actualul proprietar si sa stabiliti cu el un termen rezonabil pentru a va muta din acel apartament.
Nu este adevarat. Adjudecarul devine proprietar in momentul in care i se elibereaza actul de adjudecare. Daca de 31.10.2011 coincide probabil cu eliberarea actului de adjudecare. Abia din acel moment adjudecatarul poate cere evacuarea fostului proprietar.
Legea este 202/2010 ( mica reforma)

38. Dupa articolul 578 Cod procedura civila se introduce un nou articol, articolul 578^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 578^1
Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."
Procedura este in felul urmator: daca adjudecatarul plateste diferenta de pret pana la data de 31.10.2011, in termen de 15 zile executorul judecatoresc va intocmi actul de adjudecare, care reprezinta act de proprietate pentru adjudecatar. NIDECUM CA EL ESTE ACUM PROPRIETAR. Dvs puteti locui in imobil pana la data la care executorul va va soma ca in termen de 10 zile sa parasiti imobilul, asta in cazul nu doriti sa parasiti de buna voie.Insa cu ocazia acelei somatii vor mai fi alte cheltuieli de executare, deci ramane la aprecierea dvs. daca plecati sau nu de buna voie. Un alt aspect este faptul ca din noiembrie pana in martienu se fac evacuari, deci puteti locui acolo legal pana in martie.
Un alt aspect este acela daca adjudectarul depune diferenta de pret, pentru ca in situatia in care acesta nu consemneaza suma, imobilul va fi scos din nou la vanzare in contul adjudecatarului. Asteptati sa vedeti ce se intampla, dar daca nu aveti un alt imobil unde sa va mutati nu aveti de ce sa parasiti cel putin la acest moment imobilul pentru ca inca sunteti proprietar. Consultati un avocat care stie intr-adevar executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Executare silita, evacuare fosti proprietari 23Nico 23Nico Buna ziua! Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)