buna ziua!as dori sa stiu daca :
1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta.
2-daca aceasta lege se aplica si in acest an,as dori sa stiu daca in acest interval de noiembrie-martie se continua cu procedurile de executare silita.
Legea este 202/2010 ( mica reforma) si este in vigoare, deci se aplica si anul acesta:
38. Dupa articolul 578 Cod procedura civila se introduce un nou articol, articolul 578^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 578^1
Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."
buna ziua!multumesc mult pentru raspuns,insa as vrea sa stiu daca in acest interval de 1 decembrie -1 martie se mai continua cu procedurile de executare silita(adica cu fixarea termenelor pentru licitatie.am inteles ca sunt trei termene).
Executarea silita poate continua in aceasta perioada. In perioada noiembrie - martie nu se fac evacuari, asta inseamna ca imobilul a fost vandut deja la licitatie publica, deci adjudecat de cineva. Daca insa nu s-a ajuns la faza adjudecarii executorul are tot dreptul sa continue executarea, daca nu exista alt motiv de suspendare a acesteia, ma refer la o contestatie la executare.