avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executari silite-evacuare pe timpul iernii?
Discuție deschisă în Executare silită

executari silite-evacuare pe timpul iernii?

buna ziua!as dori sa stiu daca :
1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta.
2-daca aceasta lege se aplica si in acest an,as dori sa stiu daca in acest interval de noiembrie-martie se continua cu procedurile de executare silita.
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 14:04, 17 Octombrie 2011
Legea este 202/2010 ( mica reforma) si este in vigoare, deci se aplica si anul acesta:

38. Dupa articolul 578 Cod procedura civila se introduce un nou articol, articolul 578^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 578^1
Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."
@anamaria30 a scris:

buna ziua!multumesc mult pentru raspuns,insa as vrea sa stiu daca in acest interval de 1 decembrie -1 martie se mai continua cu procedurile de executare silita(adica cu fixarea termenelor pentru licitatie.am inteles ca sunt trei termene).


Executarea silita poate continua in aceasta perioada. In perioada noiembrie - martie nu se fac evacuari, asta inseamna ca imobilul a fost vandut deja la licitatie publica, deci adjudecat de cineva. Daca insa nu s-a ajuns la faza adjudecarii executorul are tot dreptul sa continue executarea, daca nu exista alt motiv de suspendare a acesteia, ma refer la o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament gina09032007 gina09032007 As dori sa stiu daca exista o lege care interzice evacarea dintr-un apartament in perioada ianuarie-martie ? Sau, in orice caz,pe perioada de iarna? Este ... (vezi toată discuția)